ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μόνιμη μείωση τιμής: Τους 629 έφτασαν οι κωδικοί των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ

Μόνιμη μείωση τιμής: Τους 629 έφτασαν οι κωδικοί των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ

Αυξάνονται οι κωδικοί των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ που φέρουν την ειδική σήμανση «Μόνιμη μείωση τιμής».

Τους 629 έφτασαν οι κωδικοί προϊόντων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Μόνιμη μείωση τιμής».

Ορίζεται ότι τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να τοποθετήσουν στο ράφι με τα προϊόντα μειωμένης τιμής ειδικό σήμα που φέρει συγκεκριμένες επισημάνσεις και προδιαγραφές, όπως περιγράφονται στη νέα Υπουργική Απόφαση.

Η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (Δ.Ι.Μ.Ε.Α.) είναι η αρμόδια υπηρεσία για την επιβολή κυρώσεων, σε περίπτωση που κάποια εταιρεία δηλώσει ψευδώς ότι προχώρησε σε μείωση τιμής.

Δείτε πώς είναι η ειδική σήμανση στα σούπερ μάρκετ

Παράλληλα τη Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των πολυεθνικών στις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο για υπέρβαση του μέγιστου περιθωρίου κέρδους που επιτρέπεται για προϊόντα που είναι βασικά για την ανθρώπινη διαβίωση.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, κατά την συνάντηση πραγματοποιήθηκαν γόνιμες συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δύο πολυεθνικών εταιρειών, καθώς έγινε διάλογος με σκοπό την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού.

Στο μεταξύ συνεχίζεται ο έλεγχος σε άλλες 5 πολυεθνικές επιχειρήσεις και δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τις αμέσως επόμενες μέρες ενδέχεται να ανακοινωθούν νέα πρόστιμα.