ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καυσόξυλα: 40% πιο φθηνά σε σχέση με πέρυσι - Πού κυμαίνονται οι τιμές

Καυσόξυλα
AP/Φωτογραφία αρχείου

Όπως τονίζει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας καυσόξυλων, η τιμή φέτος είναι 30% με 40% πιο φθηνή σε σχέση με πέρυσι

Στα καυσόξυλα φαίνεται πως στρέφονται και φέτος οι καταναλωτές, στην προσπάθειά τους να βρουν πιο οικονομικές λύσεις για θέρμανση ενόψει του χειμώνα. Με τη θερμοκρασία να πέφτει και άλλο και την ΕΜΥ να επικαιροποιεί το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, οι καταναλωτές σκέφτονται τρόπους για να ζεσταθούν χωρίς να βάζουν τόσο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Φέτος, τα καυσόξυλα και τα pellet έχουν μειωμένη ζήτηση σε σχέση με τις άλλες χρονιές λόγω των τιμών που επικρατούν στην αγορά. Όπως αναφέρει στην ΕΡΤ ο Ιορδάνης Μέργος, ιδιοκτήτης εταιρείας καυσόξυλων και πέλετ, «η ζήτηση είναι μειωμένη για τα ξύλα. Κι αυτό γιατί τα ξύλα είναι μια μορφή θέρμανσης, η οποία θέλει κρύο. Ο κόσμος αρκείται με το ρεύμα και με το κλιματιστικό. Δεν έχει μπει άλλωστε για τα καλά και ο χειμώνας, οπότε η ζήτηση είναι μειωμένη».

Περίπου 30% πιο φθηνή η τιμή στα καυσόξυλα φέτος

Όπως τονίζει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας καυσόξυλων, η τιμή φέτος είναι 30% με 40% πιο φθηνή σε σχέση με πέρυσι. «Αυτή τη στιγμή είναι ικανοποιητικές και για τους πελάτες μας οι τιμές που κυμαίνονται στην αγορά. Είναι περίπου στα 100 ευρώ το κυβικό, δηλαδή σε σύγκριση με πέρυσι είναι 40% πιο κάτω».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ενδεχόμενο η τιμή τους να φθάσει τα περυσινά επίπεδα αποκλείεται. Σχολιάζοντας τα πέλετ, είπε ότι η τιμή τους κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τα καυσόξυλα. «Πρέπει να προσέχουμε πάντως την ποιότητα που αγοράζουμε και τα καυσόξυλα και τα πέλετ», τόνισε ο ίδιος.