ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρεοπώλης καταγγέλει ότι το κράτος κόβει τις επιδοτήσεις: «Να μας πουν τι έγιναν τα χρήματα»

Κρεοπώλης καταγγέλει ότι το κράτος κόβει τις επιδοτήσεις: «Να μας πουν τι έγιναν τα χρήματα»
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

«Αυτές οι ενισχύσεις είναι από την Ε.Ε για να ενισχύσει την κτηνοτροφία. Να βγει κάποιος επίσημα και να μας πει τι έγιναν  τα χρήματα. Το ποσό ήρθε ολόκληρο, το κράτος έβαλε πολύ λιγότερα» κατήγγειλε κρεοπώλης

Τελευταίες προετοιμασίες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και οι καταναλωτές πιέζονται αρκετά με την ακρίβεια να αποδιοργανώνει τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών.

Το ξέφρενο ράλι τιμών στα κρέατα προκαλεί ταχυπαλμίες στους καταναλωτές, με το δίλημμα να είναι κοτόπουλο ή χοιρινό, αντί γαλοπούλας, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις και οι ποσότητες είναι μειωμένες.

«Μας κόβουν τις επιδοτήσεις»

Ο Κώστας Λίτσας, ιδιοκτήτης κρεοπωλείου, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις τιμές στα κρέατα λίγο πριν τις γιορτές ενώ μάλιστα, προχώρησε σε μία καταγγελία.

«Τα φετινά Χριστούγεννα είναι όπως κάθε χρόνο. Έχουμε πολλές παραγγελίες. Οι τιμές είναι ίδιες με πέρσι, ενώ πριν από δύο χρόνια είχαμε πολλές αυξήσεις. Για παράδειγμα, ένας κόκορας σκέτος έχει 13.90 ενώ ο γεμισμένος έχει 14.90 ευρώ. Εγώ είμαι παραγωγός σε βοοειδή. Έχουμε παρατηρήσει πως έχουν ανέβει οι τιμές».

Ο κ. Λίτσας, μάλιστα, προχώρησε σε μία καταγγελία, λέγοντας πως το κράτος τους κόβει τις επιδοτήσεις.

«Ήθελα να πω πως από το 2012 έκοβαν ένα 8% επί των κρατικών ενισχύσεων. Χτες μπήκαν τα λεφτά του 2023 και με πήραν πολλοί κτηνοτρόφοι τηλέφωνο, οι οποίοι πούλαγαν τα κοπάδια τους γιατί "έφαγαν" κούρεμα από 50 έως 70%. Αυτές οι ενισχύσεις είναι από την Ε.Ε για να ενισχύσει την κτηνοτροφία. Να βγει κάποιος επίσημα και να μας πει τι έγιναν τα χρήματα. Το ποσό ήρθε ολόκληρο, το κράτος έβαλε πολύ λιγότερα».