ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζάγκα στο Newsbomb.gr: Άνοδος και πάλι στις τιμές των καυσίμων - «Καίνε» οι τιμές πετρελαίου

Ζάγκα στο Newsbomb.gr: Άνοδος και πάλι στις τιμές των καυσίμων - «Καίνε» οι τιμές πετρελαίου
Eurokinissi

Η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα, μίλησε στο Newsbomb.gr για την αμόλυβδη βενζίνη και το πετρέλαιο θέρμανσης

Οι τιμές των καυσίμων εδώ και μερικές εβδομάδες κινούνται με ανοδική πορεία και όπως όλα δείχνουν οι τιμές τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουν και νέα άνοδο.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα, ανέφερε ότι έγιναν κάποιες μικρές αυξήσεις πριν λίγες μέρες στα καύσιμα.

«Tο πετρέλαιο έχει πλησιάσει το 1,70, στα πρατήρια καυσίμων η τιμή μπορεί να είναι από 1,69 - 1,72. Παράλληλα, έχει ακριβύνει και η τιμή στην απλή αμόλυβδη, σε κάποια μαγαζιά έχει φτάσει το 1,90. Το πετρέλαιο θέρμανσης έχει αγγίξει και το 1,35», ανέφερε αρχικά η Μαρία Ζάγκα.

«Όταν έχουμε αυξήσεις στην αμόλυβδη και στο πετρέλαιο κίνησης είναι επόμενο ότι θα ανέβει και η θέρμανση. Η δουλειά μας είναι σχετικά περιορισμένη. Μετά τις γιορτές συνήθως έχουμε μία κάμψη προς τα κάτω. Το πετρέλαιο θέρμανσης δεν έχει δουλέψει φέτος καλά γιατί είχε πολύ “γλυκό” χειμώνα και τώρα με τις κακοκαιρίες τις μικρές ο κόσμος παίρνει όσο όσο για να ζεσταθεί και όχι για να το έχει», πρόσθεσε.

«Το επίδομα θέρμανσης δούλεψε και στην αρχή έφτασε με τη βοήθεια του επιδόματος το 1 ευρώ. Όσοι αγόρασαν στην αρχή είχαν καλές τιμές. Τον τελευταίο καιρό οι τιμές έχουν αρχίσει και αυξάνονται», συμπλήρωσε.

«Το πετρέλαιο έχει ανέβει αρκετά, κάποιοι το πουλάνε 1,20 ενώ έχει αγορά 1,23», πρόσθεσε η Μαρία Ζάγκα.

Νέα άνοδος στις διεθνείς αγορές

Εντωμεταξύ ανοδικά κινούνται οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου καθώς εντείνονται οι φόβοι ότι οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή θα μπορούσαν να διαταράξουν την προσφορά. Η τιμή για το Brent ξεπέρασε τα 83 δολάρια το βαρέλι με άνοδο πάνω από 1,2%, ενώ το αμερικάνικο αργό είναι πάνω από τα 78 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 1,6%.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ «βλέπει» ισχυρές τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ζήτησης του πετρελαίου, παρά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας.

Οι τιμές στα πρατήρια βενζίνης

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συγκεκριμένο πρατήριο της Αττικής, που κατά βάση κινείται στο μέσο όρο της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης των 95 οκτανίων πωλείται σήμερα στα 1,858 ευρώ το λίτρο, ενώ στις αρχές του μήνα ήταν στα 1,789 ευρώ το λίτρο και στο τέλος του περασμένου έτους ήταν στα 1,747 ευρώ το λίτρο.

Σε άλλο πρατήριο η τιμή είναι στα 1,902 ευρώ το λίτρο, έναντι 1,780 ευρώ το λίτρο στο τέλος του περασμένου μήνα και 1,730 ευρώ το λίτρο στο τέλος του περασμένου έτους.

Για το diesel κίνησης ανάλογη είναι η εικόνα. Σήμερα πωλείται 1,658 ευρώ το λίτρο, έναντι 1,589 ευρώ πριν 13 ημέρες.

Σχετικές ειδήσεις