ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι θα παίρνουν τώρα το μπόνους στο Δημόσιο - Έως και δύο έξτρα μισθοί ετησίως

Δημόσιοι υπάλληλοι

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που θα επεκτείνει την απόδοση του μπόνους σε όλο τον δημόσιο τομέα

Με γρήγορους ρυθμούς υλοποιεί η κυβέρνηση το σύστημα παροχής έξτρα μπόνους παραγωγικότητας για τους εργατικούς δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι επιτυγχάνουν τους στόχους τους, σύμφωνα με την Απογευματινή.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που θα επεκτείνει την απόδοση του μπόνους σε όλο τον δημόσιο τομέα.

Η πιλοτική εφαρμογή της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε να εφαρμόζεται το 2022 με προϋπολογισμό 35.000.000 ευρώ κρίθηκε επιτυχημένη και πλέον η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως, σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, προωθεί την επέκτασή του σε όλο το Δημόσιο και τους επιμέρους φορείς του.

Οι εισηγήσεις για τους εργατικούς εργαζόμενους

Οι εισηγήσεις που υπάρχουν στο τραπέζι, σύμφωνα με την Απογευματινή, από τους συναρμόδιους υπουργούς είναι:

  • Τα μπόνους να αφορούν έναν, δύο ετήσιους επιπλέον μισθούς, ανάλογα με τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τους στόχους.

Πώς θα χορηγείται το μπόνους

  • Θα αφορά μόνο υπαλλήλους και όχι ολόκληρες τις διευθύνσεις ή τις υπηρεσίες, στις οποίες εργάζονται.
  • Το ποσό θα δίνεται για μια υπηρεσία με την επίτευξη του στόχου που έχει προαποφασιστεί
  • Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα μισθολογικά κλιμάκια των δημοσίων υπαλλήλων, ούτε στο ύψος του μισθού που λαμβάνει ο καθένας.