ΕΣΕΕ: Επανεκκίνηση της προσπάθειας με καλύτερες προϋποθέσεις

«Είναι γεγονός ότι, μετά από δύο χρόνια, όχι μόνο δεν βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση, αλλά σίγουρα έχουμε περιέλθει στη χειρότερη οικονομική κατάσταση. Παρατηρούμε, όμως, και πρέπει να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι υπάρχει μία αλλαγή στάσης των δανειστών απέναντί μας», υπογραμμίζει η ΕΣΕΕ.
ΕΣΕΕ: Επανεκκίνηση της προσπάθειας με καλύτερες προϋποθέσεις
1'

Τονίζει δε ότι «παρά τις σημαντικές για την ΕΕ εκκρεμότητες υλοποίησης δεσμεύσεων, από τον περασμένο Φεβρουάριο, φαίνεται να ανοίγονται παράθυρα ως προς τα φορολογικά και τα εργασιακά, τα οποία πλέον μπορούμε να διαχειριστούμε έξυπνα με νέο σχέδιο και υπό νέους όρους, τηρώντας, όμως, τις δεσμεύσεις μας για περικοπές δημοσίων δαπανών και για τις ιδιωτικοποιήσεις».

«Η ΕΣΕΕ γνωρίζει πολύ καλά ότι πολλές από τις προτάσεις μας έχουν κόστος, όμως, αυτό το κόστος είναι κατά πολύ μικρότερο από το κόστος και τις επιπτώσεις στην οικονομία από την αύξηση των λουκέτων και της ανεργίας και αυτό πρέπει να αποδείξει με στοιχεία το οικονομικό επιτελείο στην τρόικα.

Άλλωστε, η υιοθέτηση αρχών σαφήνειας, απλούστευσης, διαφάνειας, αποτελεσματικότητας και διαχρονικότητας στο φορολογικό σύστημα, που αναζητούμε, απαιτούν το χρονικό διάστημα των έξι μηνών, για να εφαρμοστούν.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις, με πίνακες και υποδείγματα από την πραγματική οικονομία, ώστε να αποκατασταθούν οι λεπτές φορολογικές ισορροπίες.

Εάν δεν βελτιωθούν τα μεγέθη της οικονομίας, εάν δεν αυξηθούν τα έσοδα, εάν δεν βελτιωθεί η κίνηση στην αγορά, είναι μάταιο να περιμένει κανείς φορολογικά έσοδα από ανύπαρκτη φορολογητέα ύλη», καταλήγει η ΕΣΕΕ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή