ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φέκτερ: Είμαι οργισμένη με την Ελλάδα

Φέκτερ: Είμαι οργισμένη με την Ελλάδα

«Δεν χαρίζω τίποτε», τονίζει σε συνέντευξή της η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, δηλώνοντας «οργισμένη» με τους Έλληνες που ζητούν συνεχώς περισσότερα χρήματα.

Όπως σημειώνει η κ. Φέκτερ, σε αυτή τη χώρα (Ελλάδα) δεν προχωράει τίποτα.

«Με τον προεκλογικό αγώνα, οι Έλληνες έχασαν πολύ χρόνο. Η κατάσταση είναι ήδη πολύ επίπονη», δηλώνει η κ. Φέκτερ και επισημαίνει ότι τους πιστωτές, όπως και την ίδια, τους εξοργίζει ιδιαίτερα το ότι υπάρχουν λίγες μεταρρυθμίσεις, δεν γίνονται ιδιωτικοποιήσεις και δεν υπάρχουν αναπτυξιακά προγράμματα, ενώ, πάντα, οι Έλληνες μόνον ζητούν όλο και περισσότερα χρήματα.

Η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών παρατηρεί πως μόνον κατά τη διαγραφή χρέους μειώθηκε για τους Έλληνες κατά 100 δισεκατομμύρια το χρέος των 205 δισ. ευρώ και σε αυτή τη μείωση συμπεριλαμβάνεται και 1 δισ. ευρώ της αυστριακής τράπεζας «Kommunalkredit».

Απαντώντας αρνητικά στο ερώτημα αν έχει τελειώσει η υπόθεση με την Ελλάδα, η Αυστριακή υπουργός τονίζει πως οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ ασκούν τεράστια πίεση για να εκπληρώσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της και να σταθεί, τουλάχιστον από το 2020, και πάλι στα πόδια της. Υπογράμμισε, στη συνέχεια, χαρακτηριστικά πως «ο ασθενής θα πρέπει από μόνος του να θέλει να σηκωθεί όρθιος».