ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Οι Έλληνες θα ξαναφτιάξουν την χώρα τους

ΔΝΤ: Οι Έλληνες θα ξαναφτιάξουν την χώρα τους

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να επαναφέρει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στο σωστό δρόμο εξέφρασε το νούμερο δυο στην ιεραρχία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εξαίροντας την προσήλωση της κυβέρνησης στην κατεύθυνση αυτή.

«Πιστεύουμε ότι ο Πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών είναι αποφασισμένοι να βρουν τον σωστό δρόμο για την (δημοσιονομική) προσαρμογή, για να μπουν τα πράγματα στο σωστό δρόμο, και προσπαθούμε να βοηθήσουμε», δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ Ντέιβιντ Λίπτον σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό CNBC, όπως αναφέρει το Reuters.

«Είμαι αισιόδοξος με την έννοια ότι πιστεύω πως εργάζονται σκληρά, θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη, θέλουν να φτιάξουν και πάλι την χώρα τους», είπε, προσθέτοντας ότι ομάδα του Ταμείου θα επισκεφθεί την χώρα την επόμενη εβδομάδα.

Σε σχέση με την παγκόσμια οικονομία, ο κ. Λίπτον τόνισε ότι η ανάκαμψη είναι ακόμη εύθραυστη, ενώ τα μεγαλύτερα ρίσκα είναι ο «δημοσιονομικός γκρεμός» στις ΗΠΑ και τα προβλήματα χρέους στην ΕΕ.

Πηγή: Το Βήμα