ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φέκτερ: Στην Ελλάδα γίνονται περισσότερα από όσα αντιλαμβανόμαστε

Φέκτερ: Στην Ελλάδα γίνονται περισσότερα από όσα αντιλαμβανόμαστε

Αλλαγή στάσης στο θέμα της Ελλάδας φαίνεται πως έχει υιοθετήσει η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ η οποία διαφοροποιήθηκε για μια ακόμα φορά από τη σκληρή γλώσσα που συνήθιζε να χρησιμοποιεί κατά της χώρας μας.

«Στην Ελλάδα, γίνονται περισσότερα από όσα αντιλαμβανόμαστε εμείς από έξω» παραδέχτηκε, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Έστεραϊχ».

Η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών αναφέρει πως η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα θα ληφθεί στη βάση της έκθεσης της τρόικας, που βρίσκεται τώρα στην Αθήνα.

Ερωτηθείσα για το αν θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος, η κ. Φέκτερ τόνισε πως περισσότερος χρόνος σημαίνει, γενικά, περισσότερα χρήματα και αυτό δεν θα εγκρινόταν από τα εθνικά κοινοβούλια.

«Οι Έλληνες πρέπει να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα, στη βάση του οποίου και με τα χρήματα που ήδη έχουν εγκριθεί, θα σταθούν και πάλι στα πόδια τους» σημειώνει η Αυστριακή υπουργός, προσθέτοντας ωστόσο πως αποφασιστικής σημασίας δεν είναι η χρονική διάρκεια, αλλά το να μην κοστίσει επιπλέον δισεκατομμύρια.