ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μίχαλος: Η λιτότητα έχει ένα όριο

Μίχαλος: Η λιτότητα έχει ένα όριο

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κ. Μίχαλος, τόνισε ότι οι μισθοί στην Ελλάδα είναι εξευτελιστικοί και επικαλέστηκε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι μέσες αποδοχές το 2011 διαμορφώθηκαν στα 10.110,6 ευρώ ετησίως, (στη δεύτερη θέση από το τέλος μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, ΗΠΑ και Ιαπωνίας) με αμέσως επόμενη την Τουρκία, όπου οι αποδοχές διαμορφώνονται στα 6.015 ευρώ.

«Η λιτότητα έχει ένα όριο, έχουμε τη δεύτερη υψηλότερη ανεργία στην ΕΕ, το 28% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και υψηλό πληθωρισμό παρά την ύφεση», ανέφερε ο κ. Μίχαλος.

Τάχθηκε κατά της μείωσης των μισθών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι χαμηλοί μισθοί στη Βουλγαρία δεν έφεραν επενδύσεις, όπως, επίσης, και κατά της αύξησης των φόρων και ειδικότερα της επιβολής αυτοτελούς φορολογίας 35% στους επαγγελματίες. «Είναι εγκληματική πράξη για την αγορά, τιμωρεί τους έντιμους φορολογούμενους, ενισχύει τη φοροδιαφυγή και τους στέλνει στη Βουλγαρία», είπε.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ άσκησε κριτική για καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και το κλείσιμο φορέων του Δημοσίου.