ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αισιοδοξία για την εκταμίευση της δόσης από Στουρνάρα

Αισιοδοξία για την εκταμίευση της δόσης από Στουρνάρα

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου, χαρακτήρισε θετική την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

«Ήταν νομίζω μία θετική αποτίμηση» είπε ο κ.Στουρνάρας ενώ εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την εκταμίευση της δόσης την οποία, όπως ανέφερε, την υπολογίζει στον Νοέμβριο.

Αναφερόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε πως ήταν «κάπως καλύτερη η εικόνα». Ανέφερε πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό με μεγάλη λεπτομέρεια, και τους πολιτικούς αρχηγούς για το τι έγινε χθες στο Eurogroup υπογραμμίζοντας πως «έχουμε, βέβαια, δρόμο ακόμα μπροστά μας, αλλά τουλάχιστον ξέρουμε τι έχουμε μπροστά μας».

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ακόμη ότι έχουμε ζητήσει την επιμήκυνση και το θέμα είναι πάνω στο τραπέζι. «Το πρόβλημα με την επιμήκυνση, είναι ότι απαιτεί παραπάνω χρήματα. Πήραμε την εντολή από το Eurogroup για να δούμε πως θα βρεθούν αυτά τα παραπάνω χρήματα. Με τι τρόπους. Εγώ θεωρώ ότι δεν είναι τόσο δύσκολο πρόβλημα αυτό» υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας.