ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνεται η εισφορά αλληλεγγύης - Νέο χαράτσι στους ελ. επαγγελματίες

Αυξάνεται η εισφορά αλληλεγγύης - Νέο χαράτσι στους ελ. επαγγελματίες

Εντός των ημερών αναμένεται να «κλειδώσει» το νέο φορολογικό νομοσχέδιο - Αυξάνονται όλοι οι συντελεστές της εισφοράς αλληλεγγύης - Τουλάχιστον 700 ευρώ φόρος για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να κλείσει τις βασικές ρυθμίσεις μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ σήμερα συνεδριάζει η τρικομματική επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών.

Ανάμεσα στις αλλαγές που προωθούνται είναι και η μείωση του αφορολογήτου ορίου της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης» από τις 12.000 στις 5.000 ευρώ.

Με αυτή την αλλαγή, η οποία θα ισχύσει αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2012, θα κληθούν να πληρώσουν εισφορά 1% στα εισοδήματά τους επιπλέον 500.000 Έλληνες πολίτες.

Επίσης αναμένεται γενικότερα να αυξηθούν οι συντελεστές που ισχύουν για την εισφορά αλληλεγγύης.

Επομένως, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, περίπου 3,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα που θα δηλώσουν το 2013 ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ θα πληρώσουν επιπλέον εισφορά.

Σήμερα για εισοδήματα ως 20.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 1%, για εισοδήματα ως 50.000 2% και από κει και πάνω 3%.

Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταργηθεί η εισφορά των 500 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτή να αντικατασταθεί από έναν ελάχιστο φόρο εισοδήματος 700 ευρώ.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων