ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Τροπικό» το κλίμα στην Αυστραλία

«Τροπικό» το κλίμα στην Αυστραλία
Μετά από ανομβρία πολλών χρόνων η πολιτεία Βικτόρια είχε φέτος το πιο υγρό καλοκαίρι, σύμφωνα με το μετεωρολόγο Χάρβι Στερν, ο οποίος...

Μετά από ανομβρία πολλών χρόνων η πολιτεία Βικτόρια είχε φέτος το πιο υγρό καλοκαίρι, σύμφωνα με το μετεωρολόγο Χάρβι Στερν, ο οποίος εκτιμά ότι «είναι σαν να βρισκόμαστε σε μέρη με τροπικό κλίμα. Πολλή υγρασία, όχι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και πολύ πιο ζεστά βράδια, απ΄ό,τι συνήθως».

Ο Δεκέμβρης ήταν από τους πιο υγρούς μήνες του καλοκαιριού, ο Ιανουάριος ο υγρότερος όλων των περασμένων, ενώ οι ίδιες καιρικές τάσεις παρατηρούνται και τον Φεβρουάριο.

Οι βροχοπτώσεις είναι ευπρόσδεκτες. Όταν, όμως, είναι καταρρακτώδεις, όπως συνέβη τον Ιανουάριο, τότε προκαλούν καταστροφές. Ο κ. Στερν αναφέρει ότι «οι πρόσφατες, ασυνήθιστες καιρικές συνθήκες, οφείλονται στο φαινόμενο "Λα Νίνια". Είχαμε πολλή υγρασία στην ατμόσφαιρα και ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στους ωκεανούς γεγονός στο οποίο οφείλεται, κατά ένα μεγάλο μέρος και ο κυκλώνας στο Κουίνσλαντ»

Όσο για τη Βικτόρια, ο κ. Στερν, είπε ότι έρχονται περισσότερες βροχές, οι μέρες θα είναι δροσερές, ενώ οι νύχτες ζεστές.