ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φοροκαταιγίδα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Φοροκαταιγίδα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Καλούνται να πληρώσουν σε τρεις μήνες φόρους τριών ετών

Βάθια το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν για μια ακόμη φορά οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν μέχρι το Φεβρουάριο τον ΦΑΠ των ετών 2011, 2012 και 2013.

Τα φορολογικά… βάσανα όμως για τους πολίτες δεν τελειώνουν με τον ΦΑΠ, καθώς θα κληθούν παράλληλα να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ και το φόρο εισοδήματος.

Είναι δεδομένο πως οι ιδιοκτήτες ακινήτων αδυνατούν να πληρώσουν τόσους φόρους και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, γι’ αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ζητήσουν ρύθμιση για την καταβολή των φόρων ακίνητης περιουσίας σε περισσότερες από τις 12 δόσεις για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής του ΦΑΠ 2011 και του ΦΑΠ 2012 σε επτά μηνιαίες δόσεις, ενώ του ΦΑΠ του 2013 σε πέντε δόσεις.

Υπόχρεοι του ΦΑΠ είναι όσοι κατείχαν κατά τα έτη 2011, 2012 και 2013 ακίνητα εντός σχεδίου αντικειμενικής αξίας άνω των 200 χιλιάδων ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει να εισπράξει από το ΦΑΠ περίπου 800 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από τη μη καταβολή φόρων ακινήτων ανέρχονται σε 847 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά από τον Ιανουάριο του 2013 τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη αγγίζουν τα 5 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Θα «ματώσουν» οι ιδιοκτήτες ακινήτων το 2014

Το σχέδιο για τους φόρους στα ακίνητα

Ενιαίος φόρος ακινήτων: Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν

Δείτε πώς θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια