ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργείο Εργασίας: Κλείνει μετά από 60 έτη το κτίριο στην Πειραιώς

Υπουργείο Εργασίας: Κλείνει μετά από 60 έτη το κτίριο στην Πειραιώς

Ένας ιστορικός κύκλος για το υπουργείο Εργασίας ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες, καθώς μετά από 60 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, το κτίριο της οδού Πειραιώς 40 κλείνει τις πόρτες του για τον κόσμο και τους εργαζόμενους του από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και οι υπηρεσίες του μεταφέρονται στο κτίριο επί της οδού Σταδίου 29.

Η μετεγκατάσταση αναμένεται να οδηγήσει σε εξοικονόμηση δαπανών, ύψους 8 εκατ. ευρώ, από τα συνολικά 24 εκατ. ευρώ που δαπανούσε ετησίως, αλλά και σε μια πιο λειτουργική χωροταξική κατανομή των υπηρεσιών του υπουργείου.

Κυριότερα, όμως, δημιουργούνται σημαντικές οικονομίες κλίμακας, καθώς το υπουργείο Εργασίας «ενώνει» τις δυνάμεις του (των υπηρεσιών απασχόλησης με αυτές της κοινωνικής ασφάλισης) προκειμένου να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Αυτή η αλλαγή σελίδας για το υπουργείο και το ανθρώπινο δυναμικό του συντελείται την ίδια στιγμή που οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και οι οργανωτικές αλλαγές («Εργάνη», «Ήλιος», «Αριάδνη», «Εστία» και σύντομα ο «Άτλας») που εφαρμόζονται ένα χρόνο τώρα, έχουν αλλάξει και εκτιμάται ότι θα βελτιώσουν το πρόσωπο του υπουργείου Εργασίας στην κοινωνία.

«Εξοικονομούμε λειτουργικές δαπάνες, δημιουργούμε οικονομίες κλίμακας με τη συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών απασχόλησης και κοινωνικής ασφάλισης στον ίδιο χώρο και, συνεχίζουμε, με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τις παρεμβάσεις μας για τη στήριξη των ανέργων, των εργαζόμενων και των συνταξιούχων της χώρας», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.