ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΛΠ: Αύξηση 20% στην κρουαζιέρα τον Οκτώβριο

ΟΛΠ: Αύξηση 20% στην κρουαζιέρα τον Οκτώβριο

Αύξηση της τάξεως του 20,21% παρουσίασε η κίνηση επιβατών κρουαζιέρας τον Οκτώβριο, στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΟΛΠ.

Στο γεγονός της σημαντικής αύξησης διακίνησης επιβατών κρουαζιέρας, σε μήνα μάλιστα εκτός των τυπικών καλοκαιρινών περιόδων, συνέτεινε η απρόσμενη αύξηση κατά 45,79% των επιβατών που επιβιβάσθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά (home).

Για το ίδιο διάστημα, οι διερχόμενοι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων (transit) αυξήθηκαν κατά 15,98%.

Στο επίπεδο των συγκριτικών στοιχείων 10μήνου 2013 (Ιανουάριος - Οκτώβριος), η αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012 ανήλθε σε 13,71% (+17,07% στο transit και -3,62 στο home).

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης:

«Οι προβλέψεις μας επιβεβαιώνονται. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι στο λιμάνι κρουαζιέρας του Πειραιά υπάρχει πλέον σημαντικότατη ποιοτική αναβάθμιση στις παρεχόμενες υπηρεσίες και την ασφάλεια με διεθνείς πιστοποιήσεις, ποιότητα η οποία θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το 2014 λόγω δύο νέων θέσεων ελλιμενισμού και της λειτουργίας του Γ' Διεθνούς Terminal Επιβατών στην Ακτή Αγίου Νικολάου. Η βελτίωση που επήλθε στο 10μηνο 2013 (+20,21%) σε σχέση με τα αποτελέσματα του 9μήνου 2013 (+12,48) δείχνει μία σταθερή και αύξουσα τάση ακόμα και κατά τη φθινοπωρινή περίοδο, στοιχείο το οποίο υπογραμμίζει τη θετική πορεία, σύμφωνα με τις προβλέψεις μας, του τομέα κρουαζιέρας στην Ελλάδα».