ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurobank: Στόχος η προσέλκυση κεφαλαίων ιδιωτών

Eurobank: Στόχος η προσέλκυση κεφαλαίων ιδιωτών

Με αφορμή την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Εurobank, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου, εξέφρασε την αισιοδοξία τους, μέσω επιστολής του προς το προσωπικό της τράπεζας.

«Στόχος μας είναι η αύξηση να ολοκληρωθεί με επιτυχία, στο συντομότερο δυνατό διάστημα. Για τον λόγο αυτόν, έχουμε ήδη ξεκινήσει παρουσιάσεις σε όλα τα σημαντικά χρηματοπιστωτικά κέντρα του κόσμου» αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.

Ο κ. Μεγάλου τονίζει ότι στόχος είναι να προσελκυστούν υψηλής ποιότητας ιδιωτικά κεφάλαια και να δημιουργηθεί μια ισχυρή μετοχική βάση για την τράπεζα.

Προσθέτει, επίσης, ότι «η ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου δεν είναι το κλείσιμο αυτού του σημαντικού κύκλου αλλά η έναρξη του επόμενου κύκλου».

«Σε λίγες μέρες, με την ολοκλήρωση της συναλλαγής για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, δημιουργούμε μια πανίσχυρη, κεφαλαιακά, τράπεζα. Η Eurobank θα έχει τον υψηλότερο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (Core Tier 1) στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Παράλληλα, η Eurobank θα έχει τον δεύτερο χαμηλότερο λόγο δανείων προς καταθέσεις στην ελληνική τραπεζική αγορά, κάτι που μας δίνει ευρύτερα περιθώρια χειρισμών στο πεδίο των χορηγήσεων.» καταλήγει, στην επιστολή του, ο κ. Μεγάλου.

Διαβάστε επίσης

Συμφωνία Εurobank με ομάδα θεσμικών επενδυτών