ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΤΧΣ θα υπερψηφίσει την ΑΜΚ της Εθνικής Τράπεζας

Το ΤΧΣ θα υπερψηφίσει την  ΑΜΚ της Εθνικής Τράπεζας

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανακοίνωσε ότι αποφάσισε σήμερα να υπερψηφίσει την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ), ύψους 2,5 δισ. ευρω στην έκτακτη Γενική Συνέλευσή της που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου 2014.

Η Αναστασία Σακελλαρίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), δήλωσε: “Η επιτυχής Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος υποδηλώνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο καθώς και τις ευοίωνες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Με την κομβικής σημασίας ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου ανακεφαλαιοποιήσεων οι Ελληνικές τράπεζες άντλησαν από τον ιδιωτικό τομέα συνολικά κεφάλαια 8,3 δις Ευρώ υπερκαλύπτοντας τις κεφαλαιακές ανάγκες όπως αυτές εκτιμήθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος. Η εισροή αυτών των σημαντικών κεφαλαίων διευρύνει την επενδυτική βάση του τραπεζικού συστήματος και διασφαλίζει τη σταθερότητά του, διατηρώντας στο ακέραιο τα εναπομείναντα κεφάλαια του ΤΧΣ ύψους 11,5 δις Ευρώ".

Η Lazard Frères S.A.S ήταν ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΧΣ. Το ΤΧΣ έλαβε εκθέσεις αποτίμησης για την Εθνική από την J. P. Morgan Limited και τη Nomura Plc.