ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FAZ: Νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα αλλά με διαφορετική ονομασία

FAZ: Νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα αλλά με διαφορετική ονομασία

Ένα νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες, υποστηρίζει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία κάνει λόγο για την πρόσφατη επίσκεψη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη χώρα μας

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το τρίτο αυτό πακέτο θα ονομαστεί διαφορετικά, προκειμένου να μην προκαλέσει «σύγκρυο» σε Ελλάδα και αγορές.

Η FAZ αναλύει την επίσκεψη του Γιούνκερ στη χώρα μας, ο οποίος ως πρόεδρος του Eurogroup κατάφερε να διασώσει την Ελλάδα από τη στάση πληρωμών -τουλάχιστον προσωρινά-, κομίζοντας στις αποσκευές αυτό που φέρνουν όλοι οι ξένοι πολιτικοί που επισκέπτονται την Ελλάδα: επαίνους για τις μέχρι τώρα μεταρρυθμίσεις αλλά και προειδοποιήσεις ότι η εποχή των στερήσεων δεν τελείωσε.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά ελπίζει να πάρει από τους δανειστές της ένα τρίτο πακέτο βοήθειας αλλά το οποίο θα έχει άλλο όνομα. Η βοήθεια θα κρύβεται πίσω από ευφημισμούς, του τύπου 'παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δισεκατομμυρίων που έλαβε από τις χώρες της ευρωζώνης και μείωση των επιτοκίων», γράφει το δημοσίευμα.

«Η πλειονότητα των οικονομολόγων συμφωνεί ότι η Ελλάδα χωρίς τρίτο πακέτο, με όποιο όνομα κι αν πάρει, δεν θα μπορέσει να ισοσκελίσει μακροχρόνια τον προϋπολογισμό της», τονίζει η FAZ σε ένα δημοσίευμα που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Γιούνκερ – Ντράγκι στο Λουξεμβούργο

Γιούνκερ: Εντυπωσιακή η προσπάθεια της Ελλάδας