ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όχι στο κούρεμα του ελληνικού χρέους λέει ο Φινλανδός πρωθυπουργός

Όχι στο κούρεμα του  ελληνικού χρέους λέει ο Φινλανδός πρωθυπουργός

Συνεχίζονται οι εκατέρωθεν τοποθετήσεις σχετικά με την προοπτική κουρέματος του ελληνικού χρέους, από Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Με ένα κατηγορηματικό "όχι" απάντησε ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας σε ενδεχόμενο αίτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και διακοπής του υφιστάμενου προγράμματος, σε δηλώσεις του στους Financial Times.

Οι δηλώσεις του κ. Stubb βάζουν την Φινλανδία σε τροχιά σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις των επερχόμενων εκλογών και που θέτει στον πυρήνα των προεκλογικών του προτάσεων το θέμα του κουρέματος του χρέους.

Θα παραμείνουμε σκληροί. Είναι ξεκάθαρο ότι θα απαντήσουμε ένα ηχηρό όχι στην διαγραφή του χρέους", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε "Φυσικά και δεν θέλουμε να επηρεάσουμε τις ελληνικές εκλογές. Αλλά είναι δίκαιο για τους Έλληνες και του Φιλανδούς να ξεκαθαρίσουμε πως μερικές από τις ανακοινώσεις των ελληνικών κομμάτων, οι παρουσιάσεις και οι ιδέες τους γύρω από το υφιστάμενο πρόγραμμα απλά δεν γίνονται αποδεκτές από την Φινλανδία".

Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε ότι η Φινλανδία θα συνεχίσει να επιδεικνύει αλληλεγγύη στην Ελλάδα, τονίζοντας ωστόσο πως δεν πρόκειται να συναινέσει στην διαγραφή χρέους και την διακοπή του προγράμματος λιτότητας.

"Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, αλλά κανείς δεν θα έπρεπε να τρέφει αυταπάτες ότι θα μπορούσαμε, για παράδειγμα, να συναινέσουμε στο κούρεμα του χρέους ή την διακοπή του υφιστάμενου προγράμματος", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φιλανδός πρωθυπουργός για να προσθέσει πως "Και τα δύο αυτά ενδεχόμενα είναι απλά αδύνατα πολιτικά και οικονομικά για μια χώρα όπως η Φινλανδία, η οποία δίνει την δική της μάχη στην παρούσα συγκυρία".

Σχετικές ειδήσεις