ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Zeit: O Σόιμπλε μαζεύει τα στρατεύματά του

Zeit: O Σόιμπλε μαζεύει τα στρατεύματά του

Ο Σόιμπλε έχει μείνει μόνος, όσον αφορά τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, απειλείται σκάνδαλο αναρωτιέται η γερμανική Zeit που σημειώνει ότι οι γραμμές της μάχης έχουν αντιστραφεί από το "όχι" του Βερολίνου... στο ελληνικό αίτημα βοήθειας

Την Παρασκευή το απόγευμα, οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες για μια ειδική συνεδρία. Αλλά αντί για ένα αίσιο τέλος του δράματος του χρέους απειλεί ένα νέο σκάνδαλο. Μετά το γερμανικό όχι, το πόκερ του χρέους πηγαίνει πίσω ξανά - αλλά με ένα νέο τρόπο, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Αυτή τη φορά ο Βαρουφάκης δεν είναι πλέον μόνος εναντίον όλων, όπως κατά την τελευταία συνεδρίαση της ομάδας του ευρώ , τη Δευτέρα. Αυτή τη φορά ξέρει ότι ο Γιούνκερ είναι στο πλευρό του. Ακόμη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δήλωσαν ότι έχουν ξεκινήσει οι προκαταρκτικές συζητήσεις πίσω από τη σκηνή, όπως μεταφέρουν φήμες και διαρροές στις Βρυξέλλες.

Ο Σόιμπλε είναι μόνος

Αυτό θα ήταν μια περίεργη ειρωνεία της ιστορίας: Η Επιτροπή, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ - δηλαδή, τα τρία θεσμικά όργανα που απαρτίζουν την τρόικα - ενωμένοι κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. Ήταν πράγματι ο Σόιμπλε, ο οποίος εφηύρε όχι μόνο την τρόικα, αλλά την είχε επίσης πρόσφατα υπερασπιστεί με επιτυχία έναντι του Βαρουφάκη.

Τώρα τα θεσμικά όργανα περιμένουν μια συμφωνία, την οποία όμως ο Γερμανός υπουργός φρενάρει. Και ο Βαρουφάκης δείχνει με το δάχτυλο το Βερολίνο.

Η συνεδρίαση στις Βρυξέλλες θα δείξει ποιος θέλει λύση και ποιος δεν θέλει λέει προκλητικά η Αθήνα, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Επιπλέον, σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Σόιμπλε συγκεντρώνει τα στρατεύματά του. Ο Πρωθυπουργός της Φιλανδίας Alexander Stubb υπό το φόβο της εκλογικής επιτυχίας της λαϊκιστικού «Αληθινοί Φινλανδοί», τον Απρίλιο απορρίπτει κάθε αλλαγή. Επίσης, το Βέλγιο, η Ισπανία και η Πορτογαλία αντέδρασαν με σκεπτικισμό ή εχθρικά προς το αίτημα της Αθήνας. Η Ισπανία και η Πορτογαλία απορρίπτουν τις παραχωρήσεις.

Σχετικές ειδήσεις