ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι συμμετέχοντες στο φόρουμ του Κόμο εγκρίνουν την οικονομική πολιτική της Ελλάδας

Οι συμμετέχοντες στο φόρουμ του Κόμο εγκρίνουν την οικονομική πολιτική της Ελλάδας

Την οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, εγκρίνουν, στην πλειοψηφία τους, οι συμμετέχοντες στο φόρουμ του Κόμο, σύμφωνα με άτυπη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε επί τόπου η εφημερίδα «Ιl Sole 24 Ore», μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα (ιδιοκτησίας της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων), το 39% των συμμετεχόντων στο φόρουμ δήλωσαν πως οι στρατηγικές κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι καλές, 8% εξαιρετικές, 21% ουδέτερες και 32% αρνητικές.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, κατά την παρέμβασή του, ο Έλληνας υπουργός δήλωσε ότι το καταστατικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει γραφτεί από την Bundesbank, ότι οι κανόνες του δεν απαγορεύουν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά και ότι «αν οι κανόνες αποδεικνύονται μη λειτουργικοί, πρέπει να μπορούν, πάντως, να αλλάζουν».

«Η μόνη ριζοσπαστική προσέγγιση είναι ότι δεν δεχόμαστε την ιδέα, βάσει της οποίας ένα αποτυχημένο πρόγραμμα πρέπει να συνεχίσει να γίνεται αποδεκτό μόνον και μόνον επειδή οι κανόνες είναι κανόνες και δεν μπορούν να εξελίσσονται» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Σχετικές ειδήσεις