ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στρατούλης: Πώς μπλόκαρε η συνεργασία με τα τεχνικά κλιμάκια

Στρατούλης: Πώς μπλόκαρε η συνεργασία με τα τεχνικά κλιμάκια

Αποσαφήνισε τους λόγους για τους οποίους μπλόκαρε η συνεργασία της κυβέρνησης με τα τεχνικά κλιμάκια ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

"Δυο ήταν οι πλευρές που μπλοκάραμε, εμείς σαν κατευθύνσεις που είχαμε δώσει -συνολικά η υβέρνση- είναι ότι οι επαφές θα είναι τεχνικού τύπου μόνο χωρίς πολιτική προέκταση, ότι θα είναι ανταλλαγή πληροφοριών για οικονομικά στοιχεία και τίποτα παραπέρα, το δεύτερο που είχαμε δώσει κατευθύνσεις ήταν ότι δεν θα μας ρωτάν και δεν θα μας ελέγχουν για τις πολιτικές που περιλαμβάνονται στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού που εγκρίθηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων με 162 ψήφους", είπε ο κ. Στρατούλης, μιλώντας στο Μega.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό πρόσθεσε ότι "δυστυχώς τα τεχνικά κλιμάκια επειδή έτσι τους είχαν μάθει οι προηγούμενες εθελόδουλες κυβερνήσεις, πρώτον θέλαν να κάνουν αξιολόγηση επί του μνημονίου, την πέμπτη αξιολόγηση, ρωτώντας τις δεσμεύσεις που είχε η προηγούμενη κυβέρνηση".

Τόνισε ότι οι υπάλληλοι "με βάση τις εντολές τις οποίες είχαν είπαν ότι μέχρι εδώ" και ότι είπαν στους υπαλλήλους "τεχνικά στοιχεία όσα θέλετε αλλά αξιολόγηση έχουμε εντολή από την κυβέρνηση να μην συμμετέχουμε σε πέμπτη αξιολόγηση και δεύτερον όσον αφορά πολιτικά ζητήματα στη σύνοδο κορυφής, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι υπουργοί με Ευρωπαίους επιτρόπους, όχι εδώ".

Για τις επιδιώξεις της Ελλάδας στη σημερινή σύνοδο κορυφής τόνισε ότι αυτές είναι "να διευκρινιστεί για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα δεν είναι αποικία, δεν είναι προτεκτοράτο, είναι μια ανεξάρτητη κυρίαρχη χώρα, συμμετέχει στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ, θέλει να συμμετέχει ως ισότιμο μέλος και ότι η Ελλάδα θέλει να κριθεί ώστε να μπορέσει μετά να πάει στην πραγματική συμφωνία για τα τέλη Ιουνίου για τις δέκα μεταρρυθμίσεις τις οποίες ο κ. Βαρουφάκης είχε θέσει στο Eurogroup και τις οποίες είχε συμφωνήσει στα θεσμικά όργανα της Ευρωζώνης και της ΕΕ".