ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Δεν γίνεται προετοιμασία για Grexit

Μοσκοβισί: Δεν γίνεται προετοιμασία για Grexit

«Δεν γίνεται προετοιμασία για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», κατέστησε σαφές ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, παρά τη «μηδαμινή πρόοδο» που, όπως ανέφερε, έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα.

«Δεν γίνονται σκέψεις για μια ‘Grexit’, δεν υπάρχει σχέδιο Β», τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στο περιθώριο των εαρινών συνόδων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, παραδεχόμενος ωστόσο ότι «ο χρόνος αρχίζει να πιέζει» για την εξεύρεση μιας συμφωνίας με την Ελλάδα, η οποία «αντιμετωπίζει όλο και πιο σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης».

Μιλώντας νωρίτερα στην Ουάσινγκτον, ο Μοσκοβισί εκτίμησε ότι από οικονομικής άποψης, οι συνέπειες μιας ενδεχόμενης εξόδου ενός κράτους μέλους της ευρωζώνης από τη νομισματική ένωση θα μπορούσαν να περιοριστούν.

Παρόλα αυτά, πρόσθεσε πως η έξοδος θα συνεπαγόταν ταυτόχρονα μια πολιτική ρήξη και θα ήγειρε ερωτήματα για το ποια χώρα θα ακολουθήσει.

Αυτό «θα ήταν μια καταστροφή για την ευρωζώνη», υπογράμμισε ο Γάλλος επίτροπος.