ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρουφάκης: Λάθος η ανάλυση Σόιμπλε για την Ελλάδα - Δίνει αξία στην πολιτική όχι στα επιχειρήματα

Βαρουφάκης: Λάθος η ανάλυση Σόιμπλε για την Ελλάδα - Δίνει αξία στην πολιτική όχι στα επιχειρήματα

Oτι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε δεν αποδέχεται τα επιχειρήματα σε σχέση με την εξουσία αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ελληνας ομόλογός του Γιάνης Βαρουφάκης, σε αποστροφή του λόγου του μιλώντας επίσης για λάθη του Γερμανού υπουργού στην ανάλυσή του σχετικά με την Ελλάδα.

«Ο Βαρουφάκης κατηγορεί τον Σόιμπλε για λάθη» τιτλοφορείται το εν λόγω δημοσίευμα της γερμανικής Die Zeit που αναφέρεται σε δηλώσεις του Γιάννη Βαρουφάκη σχετικά με τη στάση Σόιμπλε στο ελληνικό ζήτημα και θα δημοσιευθεί την Πέμπτη.

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Ελληνα υπουργού δημοσιεύει το Reuters, και αναφερόμενο σε ερώτημα που του υποβλήθηκε - αν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κάνει λάθος σε σχέση με την Ελλάδα- ο Βαρουφάκης στην τοποθέτησή του είπε ότι "ναι κάνει λάθος".

Ο Γιάνης Βαρουφάκης διαπιστώνει πως η πολιτική έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από την επιχειρηματολογία χαρακτηρίζοντας απογοητευτικό ότι τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά, έτσι ώστε τα επιχειρήματα να βαραίνουν στη ζυγαριά με την εξουσία.

"Με λίγα λόγια, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αντικαθιστά τα πραγματικά επιχειρήματα με την πολιτική εξουσία", επισημαίνει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Επίσης ο Ελληνας υπουργός τονίζει ότι η ανάλυση Σόιμπλε για τη χώρα είναι εσφαλμένη.

Σχετικές ειδήσεις