ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα χωρίς το ΔΝΤ

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα χωρίς το ΔΝΤ

«Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς» προτού η Ελλάδα καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της, επεσήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ.

«Δεν μπορεί να υπάρξει μια λύση, παρά μόνον εφόσον έχει εγκριθεί από τους τρεις θεσμούς», δηλαδή την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Μάρτιν Γέγκερ. «Αυτό ισχύει ιδιαίτερα επίσης για το ΔΝΤ», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου, τη στιγμή που ο θεσμός αυτός επικρίνεται επειδή έχει υιοθετήσει μια σκληρή γραμμή στις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα εξάλλου με πηγή της γερμανικής κυβέρνησης, είναι σημαντικό για το Βερολίνο να έχει το ΔΝΤ στο τραπέζι, τόσο την εμπειρογνωμοσύνη του όσο και το ρόλο του στη χρηματοδότηση της Ελλάδας, και δεν μπορεί να φανταστεί την επίτευξη μιας συμφωνίας με την Αθήνα που να μην περιλαμβάνει το ΔΝΤ.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες που θέλουν τους τρεις θεσμούς να διαφωνούν μεταξύ τους σε ό,τι αφορά τις ελληνικές προτάσεις, ο κ. Γιέγκερ, παρέπεμψε στην κοινή θέση των θεσμών, η οποία προέκυψε στη συνάντησή τους στο Βερολίνο, πριν από λίγες εβδομάδες.

«Υπήρξε η συνάντηση στην Καγκελαρία. Μετά από αυτήν οι τρεις θεσμοί ετοίμασαν μία κοινή θέση. Το μέτρο για αυτήν είναι και παραμένει η δήλωση του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου. Αυτή την στιγμή διεξάγονται συνομιλίες με την ελληνική πλευρά», σημείωσε ο κ. Γιέγκερ και πρόσθεσε ότι έχει πληροφορηθεί από τα ΜΜΕ ότι θα υπάρξει μία συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους θεσμούς το απόγευμα. «Οι θεσμοί συνεργάζονται. Στο τέλος μπορεί να υπάρξει μόνο λύση, την οποία συμμερίζονται και οι τρεις Θεσμοί και αυτό ισχύει ειδικά για το ΔΝΤ», κατέληξε ο εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε.

Σχετικές ειδήσεις