ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στήριξη Ρέντσι στο «παρά ένα»: Το Σάββατο θα υπάρχει συμφωνία

Στήριξη Ρέντσι στο «παρά ένα»: Το Σάββατο θα υπάρχει συμφωνία

H τελική μέρα των αποφάσεων για την Ελλάδα θα είναι το Σάββατο και θα υπάρχει συμφωνία, εκτίμησε σήμερα κατά την έξοδό του από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Στηρίζουμε τις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του να φτάσει σε μια συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, δήλωσε ο Μ. Ρέντσι. Την ίδια στιγμή αναγνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για όλους η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, πρόσθεσε. Εκτιμώ ότι η τελική ημέρα θα είναι το Σάββατο και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να επιτύχουμε συμφωνία, τόνισε τέλος ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Εν τω μεταξύ συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών μελών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές, η συνάντηση κλείστηκε αργά χθες το βράδυ, και πραγματοποιείται στο γραφείο της μόνιμης γαλλικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.