ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπαίνουν τα χρήματα της γ' δόσης στους δικαιούχους της Κάρτας Αλληλεγγύης

Μπαίνουν τα χρήματα της γ' δόσης στους δικαιούχους της Κάρτας Αλληλεγγύης

Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων η τρίτη δόση της Κάρτας Σίτισης και Αλληλεγγύης.

Το ποσό της επιδότησης - υπενθυμίζεται πως είναι της τάξης των 70 έως 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το εισόδημα που έχει δηλωθεί.

Υπενθυμίζεται πως χρήση του προγράμματος επιδότησης σίτισης κάνουν 145.360 δικαιούχοι (συνολικά 349.826 άτομα Οιι ιδιοκτήτες των καρτών τις χρησιμοποιήσουν σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα με τρόφιμα που διαθέτουν μηχανήματα ανάγνωσης τραπεζικών καρτών.
Το μίνιμουμ δικαιούμενο ποσό για ένα άτομο είναι 70 ευρώ, για ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά 100 ευρώ, ενώ για κάθε επόμενο προστατευόμενο μέλος προστίθενται άλλα 30 ευρώ μέχρι του ποσού των 220 ευρώ, που είναι και το πλαφόν για κάθε οικογένεια. Σημειώνεται πως το επίδομα σίτισης τρέχει από τον περασμένο Απρίλη.

Διευκρινίζεται πως αν οι δικαιούχοι δεν ξοδέψουν όλη τη δόση μέσα στον μήνα -οι δόσεις αναμένεται να είναι εννέα μηνιαίες, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το υπόλοιπο της κάρτας τους τον επόμενο μήνα, μαζί με τα νέα πιστωμένα χρήματα. Οι κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε καταστήματα που πωλούν τρόφιμα ή και τρόφιμα.

Στο πρόγραμμα της επιδότησης ενοικίου έχουν ενταχθεί 30.575 δικαιούχοι.

Σχετικές ειδήσεις