«Ξεμπλοκάρουν» 15,3 δισ. για την στήριξη της οικονομίας

Η Κομισιόν έχει πάρει την απόφαση να ξεμπλοκάρει το ΕΣΠΑ με στόχο να ανακοπεί η ύφεση και παράλληλά να στηριχθούν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Το ποσό για την..

Η Κομισιόν έχει πάρει την απόφαση να ξεμπλοκάρει το ΕΣΠΑ με στόχο να ανακοπεί η ύφεση και παράλληλά να στηριχθούν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Το ποσό για την στήριξη των επιχειρήσεων και την «επανεκκίνηση» των έργων ανέρχεται στα 15,3 δις. ευρώ μέχρι και το 2013.


Άλλωστε σε αυτό το πλαίσιο και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απέστειλε επιστολή στον Ζοζέ Μπαρόζο με αντικείμενο την παροχή τεχνικής βοήθειας και την επιτάχυνση της εκταμίευσης των κοινοτικών κονδυλίων στην Ελλάδα, η οποία χαρακτηρίστηκε ως καλοδεχούμενη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εκπρόσωπος της ανέφερε σχετικά:


- Η τεχνική βοήθεια, θα αφορά στην παροχή εμπειρογνωμοσύνης τόσο από τις κοινοτικές υπηρεσίες όσο και από τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ που επιθυμούν να συμβάλουν. Θα αφορά κατά βάση την αύξηση της απορροφητικότητας των ελληνικών αρχών από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ αλλά και τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών φορολογικών υπηρεσιών.


Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος επί του θέματος αυτού διεξάγονται διαβουλεύσεις ανάμεσα στην ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη της ΕΕ.

 

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr