ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μια κρίσιμη συνεδρίαση με ελληνικό ενδιαφέρον

Μια κρίσιμη συνεδρίαση με ελληνικό ενδιαφέρον
Πού θα είναι στραμμένα αύριο τα μάτια όλων όσοι εμπλέκονται με τη διαχείριση του ελληνικού οικονομικού προβλήματος...

Πού θα είναι στραμμένα αύριο τα μάτια όλων όσοι εμπλέκονται με τη διαχείριση του ελληνικού οικονομικού προβλήματος, εντός κι εκτός συνόρων;

Στην Ουάσιγκτον και συγκεκριμένα στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), όπου θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του, με θέμα την έγκριση της 5ης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Για τους πολλούς, η εξέλιξη είναι σχεδόν διαδικαστική. Όσοι όμως γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, ως προς το τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το Ταμείο τα «ελληνικά» θέματα, υπάρχουν κάποια σημεία που προκαλούν τουλάχιστον το ...ενδιαφέρον.

Όπως, για παράδειγμα, το γεγονός ότι της συνεδρίασης δεν θα προεδρεύσει η νέα γενική διευθύντρια του οργανισμού κ. Λαγκάρντ, αλλά ο αναπληρωτής της κ. Λίπσκι. Μολονότι από την Αθήνα επιχειρήθηκε να διευκρινισθεί ο λόγος αυτής της ιδιότυπης αντικατάστασης, σαφής απάντηση δεν δόθηκε.

Αιτιολογίες του τύπου «η κ. Λαγκάρντ μόλις τώρα ανέλαβε τα καθήκοντα της και δεν έχει προλάβει να ενημερωθεί», εκ των πραγμάτων, στη προκειμένη περίπτωση, δεν στέκουν.

Η γαλλίδα, πρώην υπουργός Οικονομικών, ενδεχομένως να γνωρίζει το ελληνικό ζήτημα καλύτερα από τον καθέναν που θα καθίσει αύριο γύρω από το τραπέζι του ΔΣ του Ταμείου.

Οπότε; Πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο, στην πραγματικότητα, δεν θα συζητηθεί μόνο η 5η δόση, αλλά και η στάση που θα τηρήσει το ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα, από εδώ και στο εξής.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newcode.gr

TAGS