ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήρια: Η «άτακτη φυγή» της Κίνας «έφτασε» στην Ευρώπη

Χρηματιστήρια: Η «άτακτη φυγή» της Κίνας «έφτασε» στην Ευρώπη

Aπότομη υποχώρηση τη Δευτέρα, την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης για το 2016, μετά από τα αδύναμα κινεζικά οικονομικά στοιχεία,την πτώση του γουάν να προστίθενται στις ανησυχίες σχετικά με την κρίση στην οικονομία να«ζυγίζουν» στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε 2,3 τοις εκατό, ενώ ο EuroStoxx 50 μειώθηκε κατά 2,6 τοις εκατό.

H βιομηχανική δραστηριότητα της Κίνας συρρικνώθηκε για 10ο συνεχόμενο μήνα τον Δεκέμβριο. Τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία της Κίνας προκάλεσαν ισχυρότατες πιέσεις στις ασιατικές μετοχές με τον κινεζικό δείκτη αναφοράς CSI300 να κατακρυμνίζεται 7 τοις εκατό τη Δευτέρα, αναγκάζοντας σε αναστολή των διαπραγματεύσεων στα κινεζικά ταμπλό.

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα κατά την έναρξη της συνεδρίασης, της πρώτης του νέου έτους, και τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε στην έναρξη των συναλλαγών κατά 1,01% στις 6.179,52 μονάδες.
Στο χρηματιστήριο στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax ξεκίνησε τη συνεδρίαση με πτώση 2,39% στις 10.485,81 μονάδες, για να περάσει πολύ γρήγορα κάτω από το -3%.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 άνοιξε με απώλειες 1,19% στις 4.582,05 μονάδες.

Σχετικές ειδήσεις