ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο ασφαλιστικό: Οικονομολόγοι και λογιστές διαμαρτυρήθηκαν στο Αλεξιάδη

Νέο ασφαλιστικό: Οικονομολόγοι και λογιστές διαμαρτυρήθηκαν στο Αλεξιάδη

Με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη συναντήθηκε, σήμερα Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, αντιπροσωπεία των οικονομολόγων και λογιστών-φοροτεχνικών, κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Η αντιπροσωπεία των διαδηλωτών παρέδωσε στοιχεία στον αναπληρωτή υπουργό, τα οποία, όπως υποστήριξαν, αποδεικνύουν την επερχόμενη κατακόρυφη επιβάρυνση του συγκεκριμένου κλάδου.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, επανέφεραν στον κ. Αλεξιάδη το θέμα των ελευθέρων επαγγελματιών δύο ταχυτήτων, που δημιουργείται μέσω της διάκρισης που κάνει το υπουργείο Εργασίας, με τις εκπτώσεις μόνο σε τρεις κατηγορίες επιστημόνων, αποκλείοντας οικονομολόγους και λογιστές-φοροτεχνικούς «και, παρά το γεγονός ότι και οι οικονομολόγοι, όπως και οι υπόλοιποι επιστημονικοί φορείς, απορρίπτουν κάθε περίπτωση εκπτώσεων επί του 27% ασφαλίστρου».

Η επόμενη δράση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη 1/3/2016 στις 10:00 το πρωί, με παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ προγραμματίζονται και αποκλεισμοί εφοριών σε όλη τη χώρα.

Οι λογιστές-φοροτεχνικοί έχουν επίσης αποφασίσει να απέχουν από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, μόλις ανοίξει η εφαρμογή στο TAXIS.

Σχετικές ειδήσεις