ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΝΔ: Τα φορολογικά έσοδα μειώνονται, παρά την αριστερή αύξηση των φόρων

ΝΔ: Τα φορολογικά έσοδα μειώνονται, παρά την αριστερή αύξηση των φόρων

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την πορεία εκτέλεσης του κρατικού Προϋπολογισμού εξαπολύει με σημερινή της ανακοίνωση (23/03/2016) η Νέα Δημοκρατία, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση που «θριαμβολογεί».

Στην ανακοίνωση που φέρει τίτλο «Τα φορολογικά έσοδα μειώνονται, παρά την αριστερή αύξηση των φόρων» και συνυπογράφουν οι βουλευτές του κόμματος, Χρήστος Σταϊκούρας, Χρίστος Δήμας και Απόστολος Βεσυρόπουλος επισημαίνεται ότι «το θετικό πρωτογενές αποτέλεσμα οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην “εσωτερική στάση πληρωμών”, στα αυξημένα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και στο ενισχυμένο μέρισμα από την Τράπεζα της Ελλάδος».

«Οι πρωτογενείς δαπάνες, οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και οι επιστροφές φόρων είναι χαμηλότερες από τον στόχο, με αποτέλεσμα να διογκώνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα και να στερείται ρευστότητα η πραγματική οικονομία», συμπληρώνει η ΝΔ.

Και επισημαίνει: «Τα φορολογικά έσοδα παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση έναντι των στόχων. Κυρίως οι φόροι στην ακίνητη περιουσία (μείον 22%!!!) και ο ΦΠΑ, παρά τις μεγάλες αυξήσεις των συντελεστών Φ.Π.Α. που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επέβαλε μέσα στο 2015».

«Συμπερασματικά, είναι σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξει διατηρήσιμη δημοσιονομική σταθερότητα με τις ακολουθούμενες από την Κυβέρνηση της Αριστεράς τακτικές και πολιτικές υπερφορολόγησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Απαιτείται, άμεσα, αλλαγή του μίγματος της δημοσιονομικής προσαρμογής, με έμφαση στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στη μείωση των φορολογικών συντελεστών», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις