ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμένει η κυβέρνηση Σαρκοζί στην αξία του «Χρυσού Κανόνα»

Επιμένει η κυβέρνηση Σαρκοζί στην αξία του «Χρυσού Κανόνα»
Σε συνέχεια των χθεσινών δηλώσεων Σαρκοζί για ένταξη του «χρυσού κανόνα-ο όποιος θέτει όρια στο κρατικό έλλειμμα», στο Γαλλικό Σύνταγμα, η εκπρόσωπος της...

Σε συνέχεια των χθεσινών δηλώσεων Σαρκοζί για ένταξη του «χρυσού κανόνα-ο όποιος θέτει όρια στο κρατικό έλλειμμα», στο Γαλλικό Σύνταγμα, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης και υπουργός Προϋπολογισμού, Βαλερί Πεκρές, εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι η αριστερά θα υποστηρίξει την πρόταση του γάλλου Προέδρου.


Η εκπρόσωπος υποστήριξε σήμερα στο ραδιοσταθμό France Info, ότι η αριστερά «θα υποχρεωθεί να αλλάξει τελικά ιδέα, όπως ακριβώς έγινε στην Ευρώπη, όπου η ελληνική κρίση υποχρέωσε την αλλαγή των δεδομένων». «Είδαμε ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες δήλωσαν ότι θα υιοθετήσουν αυστηρούς κανόνες, γιατί όλοι είμαστε υπερχρεωμένοι», πρόσθεσε. Στη Γαλλία εδώ και 35 χρόνια δεν υπήρχαν κανόνες για τον προϋπολογισμό.


«Ο χρυσός κανόνας», εξήγησε η Πεκρές, «είναι ένας κανόνας αντιμετώπισης του ελλείμματος που δεσμεύει όλες τις μελλοντικές κυβερνήσεις. Από τη στιγμή που θα είναι εγγεγραμμένος στο Σύνταγμα όλες οι κυβερνήσεις θα είναι υποχρεωμένες να παρουσιάζουν ένα χρονοδιάγραμμα επίτευξης ισορροπημένου προϋπολογισμού».


«Θέλουμε να εγγράψουμε τον κανόνα αυτό στο Σύνταγμα, ώστε καμία κυβέρνηση σε καμία περίπτωση να μην μπορεί να παραβλέπει τον κανόνα αυτό εξισορρόπησης στους ισολογισμούς», υπογράμμισε.


«Η σημερινή κυβέρνηση έχει καθορίσει ήδη αυτή τη διαδρομή: σήμερα είμαστε στο 5,7% του ΑΕΠ, το 2012 προβλέπουμε να φθάσουμε στο 4,6, το 2013 στο 3% και το 2014 στο 2%», υποστήριξε η κα Πεκρές.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr