ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Lisbon Council: 45 δισ. ευρώ κόστισε η διαπραγμάτευση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Lisbon Council: 45 δισ. ευρώ κόστισε η διαπραγμάτευση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Βαρύ ήταν το τίμημα που πλήρωσε η χώρα από την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το 2015.

Η δεξαμενή σκέψης Lisbon Council, υπολογίζει ότι το ΑΕΠ φέτος θα είναι κατά 6,5% μικρότερο από όσο θα έπρεπε να είναι, μετά τη διαπραγμάτευση του 2015.

Σε έκθεση με τίτλο «Η Ελληνική Τραγωδία» υπολογίζεταιι σε 25% του ΑΕΠ, ήτοι 45 δισεκατομμύρια ευρώ, το κόστος των επιπτώσεων της διαπραγμάτευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015.

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης από τον περσινό Φεβρουάριο χειρισμοί που οδήγησαν στο δημοψήφισμα, στα capital controls, στο νέο μνημόνιο κόστισαν στην Ελλάδα τη διετία έσοδα 8 δισεκ. ευρώ, ενώ αλλά 12 δισ. ευρώ κόστισε η ανακεφαλαιοποίηση.

Επίσης με βάση το δημοσίευμα της Καθημερινής, διαπιστώνεται υποχώρηση στις μεταρρυθμίσεις και πως η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Τονίζει ωστόσο πως κάτι τέτοιο είναι επισφαλές, λόγω της αύξησης της φορολογίας.Το πισωγύρισμα της ελληνικής οικονομίας είναι ορατό και στους δείκτες προόδου της δημοσιονομικής προσαρμογής και της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

Η χώρα μάλιστα χρησιμοποιείται και ως παράδειγμα προς αποφυγήν για όλα τα κράτη που σκέφτονται να ανακόψουν τις μεταρρυθμίσεις.

Σχετικές ειδήσεις