Σταθάκης: Όλοι επιθυμούν το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης

Newsroom Newsroom

Σταθάκης: Όλοι επιθυμούν το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης

Βολές κατά της Νέα Δημοκρατίας εκτόξευσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, κατηγορώντας την για «κενό» πολιτικής.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο υπουργός Οικονομίας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει διατηρεί την επαφή του με την κοινωνία.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «πλέον, η οικονομία εισέρχεται σε φάση ανάκαμψης και αυτό θα αρχίσει να γίνεται όλο και περισσότερο αισθητό στην καθημερινότητα» και πρόσθεσε ότι «καθώς θα βαδίζουμε αυτόν τον δρόμο μέχρι την ολοκλήρωση της 4ετίας, η δυναμική θα είναι με το μέρος μας».

Χαρακτήρισε εφικτό τον στόχο της κυβέρνησης για δίκαιη ανάπτυξη.

Για τη δεύτερη αξιολόγηση τόνισε ότι «όλοι επιθυμούμε να κλείσει γρήγορα», ενώ για το ζήτημα του χρέους σημείωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ΔΝΤ σχετικά με τη βιωσιμότητα. «Στη βάση αυτή θα συζητηθεί το μέγεθος και το περιεχόμενο των μεσοπρόθεσμων παρεμβάσεων που απαιτούνται και θα πρέπει να συμφωνηθούν άμεσα, μέχρι τα Χριστούγεννα» σημείωσε.

Εν όψει του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σταθάκης τονίζει μεταξύ άλλων ότι «προκύπτουν γενικότερα ζητήματα, όπως ο προσδιορισμός του ρόλου της Αριστεράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από θέσεις ευθύνης σε ένα διαμορφωμένο, πλην δυναμικό, πλαίσιο πολιτικών συσχετισμών. Υπάρχουν και ειδικότερα ζητήματα, που ανέκυψαν από την κυβερνητική εμπειρία, ενώ παράλληλα απαιτείται μια συγκροτημένη πολιτική συζήτηση για τις σχέσεις του κόμματος με την κυβέρνηση».

Κατηγορεί τη Ν.Δ. για κενό πολιτικής και εκτιμά την επιλογή του προέδρου της να ζητεί επανειλημμένα εκλογές ως μια στρατηγική που απαντά σε εσωτερικά προβλήματα του κόμματος και προσπάθεια συντήρησης της ιδέας της «αριστερής παρένθεσης» που «απέτυχε παταγωδώς τον τελευταίο χρόνο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved