ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τριπλό σοκ: Κατάσχεση ενός μισθού τον Αύγουστο!!!

Τριπλό σοκ: Κατάσχεση ενός μισθού τον Αύγουστο!!!
Ένα πραγματικό σοκ περιμένει τους φορολογούμενους στα τέλη Αυγούστου, καθώς η εφορία τους αποστέλλει «ραβασάκια», που ούτε λίγο, ούτε πολύ, ισοδυναμούν...

Ένα πραγματικό σοκ περιμένει τους φορολογούμενους στα τέλη Αυγούστου, καθώς η εφορία τους αποστέλλει «ραβασάκια», που ούτε λίγο, ούτε πολύ, ισοδυναμούν με κατάσχεση ενός μισθού!

Η «λυπητερή» αφορά τρία εκατομμύρια φορολογούμενους, θα αποσταλεί με τη μορφή ενός εκκαθαριστικού και περιλαμβάνει τις εισφορές στα εισοδήματα και το τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Επίσης περιλαμβάνει την εισφορά για αυτοκίνητα, πισίνες και σκάφη αναψυχής

Σύμφωνα με το Έθνος, την εισφορά αλληλεγγύης θα κληθούν να καταβάλλουν όλοι όσοι το 2010 είχαν συνολικό εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ.

Τα 300 ευρώ του τέλους επιτηδεύματος θα δώσουν όλοι όσοι την περασμένη χρονιά είχαν εισοδήματα από ελευθέρια επαγγέλματα.

Την εισφορά αυτοκινήτου θα κληθούν να καταβάλλουν όσοι έχουν στην κατοχή τους Ι.Χ άνω των 1.929 κυβικών.

Χαρακτηριστικό της επιβάρυνσης των ελληνικών νοικοκυριών είναι το ακόλουθο παράδειγμα:

Τετραμελής οικογένεια με έναν ελεύθερο επαγγελματία και ετήσια εισόδημα 51.000 ευρώ (30.000 ο σύζυγος και 21.000 ευρώ η σύζυγος) και Ι.Χ αυτοκίνητο 2.000 θα πληρώσει 1.590 ευρώ.

-Για εισφορά αλληλεγγύης θα πληρώσει 1.020 ευρώ

-Για τέλος επιτηδεύματος θα πληρώσει 300 ευρώ

-Για εισφορά αυτοκινήτου θα πληρώσει 270 ευρώ

Τα ποσά των εισφορών θα καταβληθούν σε έξι ίσες μηνιαίες δόσεις από τις οποίες η καθεμιά δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ. Σε περίπτωση εφάπαξ πληρωμής όλου του ποσού παρέχεται έκπτωση 5%.