ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βόμβα» στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας και Internet - Πόσο θα πληρώνω και από πότε

«Βόμβα» στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας και Internet - Πόσο θα πληρώνω και από πότε

Ειδήσεις | Χαράτσι: Ακριβότεροι θα είναι από την 1ηΙανουαρίου του 2017 οι λογαριασμοί σταθερής τηλεφωνίας και Internet, αφού θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται το νέο «χαράτσι», το οποίο αποτελεί υποχρέωση της χώρας μας στο πλαίσιο του «Μνημονίου 3»

ΕΡΧΕΤΑΙ «ΧΑΡΑΤΣΙ» ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η «ΛΥΠΗΤΕΡΗ»

Η νέα «λυπητερή» για τους συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας προκύπτει από την εγκύκλιο που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, για εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 55 του νόμου 4389/2016, προκειμένου να καθοριστεί η διαδικασία επιβολής και απόδοσης του νέου τέλους.

Όπως αναφέρει η σχετική εγκύκλιος, το τέλος στη σταθερή τηλεφωνία και ίντερνετ θα βαραίνει τους συνδρομητές των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας, με τους λογαριασμούς να εκδίδονται από την 1η Ιανουαρίου.

Το νέο «χαράτσι» της κυβέρνησης, ύψους 5%, θα προστίθεται σε κάθε μηνιαίο λογαριασμό σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση και θα υπολογίζεται ως ποσοστό επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού.

Το τέλος εισπράττουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας από τους συνδρομητές και το αποδίδουν στη φορολογική διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξάρτητα από το χρόνο της εξόφλησης του λογαριασμού.

Σφοδρές αντιδράσεις

Ωστόσο, η εγκύκλιος της ΓΓΔΕ δεν γίνεται δεκτή χωρίς αντιδράσεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», ήδη ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) κάνει λόγο για «καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία, την κοινωνία και τους πολίτες από την επιβολή ακόμη ενός φορολογικού μέτρου».

Σύμφωνα με τον ΣΕΠΕ, το «χαράτσι» πλήττει πρωτίστως τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ενώ την ίδια στιγμή δημιουργεί σοβαρά εμπόδια στη λεγόμενη «ψηφιακή επανεκκίνηση», αποτρέποντας πολίτες και εταιρείες να κάνουν χρήση νέων ψηφιακών εφαρμογών και προϊόντων τεχνολογίας.

Σχετικές ειδήσεις