ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Η Γερμανία επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ»

«Η Γερμανία επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ»
Να ανασκευάσει τις δηλώσεις του περί πιθανής εξόδου της Ελλάδας από τη Ζώνη του Ευρώ, επιχείρησε ο υπουργός Οικονομίας κ. Φίλιπ Ρέσλερ...

Να ανασκευάσει τις δηλώσεις του περί πιθανής εξόδου της Ελλάδας από τη Ζώνη του Ευρώ, επιχείρησε ο υπουργός Οικονομίας κ. Φίλιπ Ρέσλερ.

Η Γερμανία επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, δήλωσε εκπρόσωπος του κ. Ρέσλερ, εκτιμώντας παράλληλα πως η χώρα μας υιοθέτησε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις με μικρή αποφασιστικότητα.

« Η Γερμανία περιμένει από την Ελλάδα να κάνει τα πάντα για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της καγκελαρίου κ. Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τον κ. Ζάιμπερτ, μόνο κριτής της Ελλάδας θα είναι η Τρόικα, προσθέτοντας πως σαφής γραμμή του Βερολίνου είναι να βοηθήσει την Αθήνα με πολύ αυστηρούς όρους.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών παραδέχθηκε ότι, ανησυχεί ιδιαίτερα για πιθανές εξελίξεις αναφερόμενος χωρίς να το κατονομάζει στο ενδεχόμενο στάσης πληρωμών της Ελλάδας και στις προετοιμασίες που γίνονται όσον αφορά το σενάριο αυτό.