Oι δηλώσεις Βενιζέλου μετά την συνάντηση με την Λαγκάρντ

Αμέσως μετά την συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ , ο υπουργός οικονομικών προσχώρησε στις παρακάτω δηλώσεις...

Oι δηλώσεις Βενιζέλου μετά την συνάντηση με την Λαγκάρντ

Αμέσως μετά την συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ , ο υπουργός οικονομικών προσχώρησε στις παρακάτω δηλώσεις:

«Τα δύσκολα και σκληρά μέτρα που έχουμε λάβει, τα μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση και στηρίζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, έχουν δημιουργήσει μια πολύ θετική εντύπωση, γιατί έχουν όλοι πειστεί ότι η Ελλάδα αντιλαμβάνεται την κατάσταση, θέλει να προστατευτεί, θέλει να σπάσει τον φαύλο κύκλο, θέλει να βγει από αυτή την κατάσταση της μειωμένης δημοσιονομικής κυριαρχίας που πλήττει την υπερηφάνεια των Ελλήνων.

Αυτό, λοιπόν, μας βοηθάει πάρα πολύ στις επαφές και τις διαπραγματεύσεις που έχουμε. Αυτό ήταν και η βάση της συζήτησης που είχα με την κα. Λαγκάρντ στο ΔΝΤ και με τον κ. Τρισέ. Είχαμε μάλιστα την ευκαιρία να βρεθούμε και οι τρεις μαζί, χωρίς συνεργάτες, σε μία συζήτηση, η οποία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ σημαντική.

Σημασία, λοιπόν, έχει ότι προχωράμε κανονικά. Ήδη εξέδωσε ανακοίνωση το ΔΝΤ για την επιστροφή της τρόικας τις επόμενες μέρες. Ήδη έχει συζητηθεί επί της ουσίας το ζήτημα, δηλαδή το πώς θα φτάσουμε στους δημοσιονομικούς στόχους του 2011 και του 2012. Ολοκληρώνουμε και την συζήτηση για τα επόμενα δύο χρόνια, το 2013 και το 2014. Αυτά έχουν πάρα πολύ μεγάλη σημασία για την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος, έτσι ώστε η χώρα να βγει ξανά ισότιμα στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά.»

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή