Βόμβα στον Βύρωνα: Οι πρώτες δηλώσεις του αντεισαγγελέα Ντογιάκου

Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε έξω από το σπίτι του πρώην…

Επίδομα θέρμανσης: Δείτε ΕΔΩ αν το δικαιούστε - Πότε θα δοθεί

Το βασικό ποσό του επιδόματος θα αυξηθεί…

Στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη στο Παλέρμο ο Αλέξης Τσίπρας

Με ποιους θα συναντηθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός

Ήταν όλοι εκεί: «Αντίο» Δάσκαλε, Ανδρέα Μπόμη

Ανδρέας Μπόμης:  Ήταν όλοι εκεί. Μέσα σε…

ΟΑΕΔ: Είσαι άνεργος; 5.500 επιστήμονες προσλαβάνονται στο Δημόσιο

Την Πέμπτη 15/11 αναμένεται να εκδοθεί η…

Τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ πρέπει να πληρώσετε έως αύριο (29/12)

Τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ πρέπει να πληρώσετε έως αύριο (29/12)

Τέλη κυκλοφορίας 2018: Τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ , ΦΠΑ Νοεμβρίου, φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων, δόσεις ρυθμίσεων πρέπει να τακτοποιήσουν οι φορολογούμενοι μέχρι αύριο Παρασκευή (29/12). 

Ενδέχεται ωστόσο να δοθεί παράταση της καταβολής των τελών κυκλοφορίας λόγω του ότι η καταληκτική προθεσμία που έχει δοθεί, «πέφτει» Κυριακή.

Τα τέλη κυκλοφορίας δεν έχου διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρσι και ο συνολικός λογαριασμός ανέρχεται στο 1,1 δισ. ευρώ. 

Φοροτεχνικοί εξηγούν πως εφόσον η καταληκτική ημερομηνία των τελών κυκλοφορίας συμπίπτει με αργία ή μη εργάσιμη  για τις δημόσιες υπηρεσίες, η λήξη παρατείνεται μέχρι την αμέσως επόμενη εργάσιμη ήτοι στις 2 Ιανουαρίου.

Πάντως πηγές της ΑΑΔΕ επιμένουν πως η προθεσμία για πληρωμή ΕΝΦΙΑ, και τελών κυκλοφορίας ορίζεται το τέλος του μήνα και ως εκ τούτου η καταληκτική ημερομηνία για τα τέλη κυκλοφορίας είναι η 29η Δεκεμβρίου. Ενδέχεται πάντως να δοθεί σιωπηρή παράταση 2-3 ημερών προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα.

Η δόση του ΕΝΦΙΑ  δεν είναι η τελευταία και η εξόφλησή της θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο όσον αφορά στις ανατροπές στις ρυθμίσεις των οφειλών.

Ακόμη από την Πρωτοχρονιά όσοι έχουν διαφυλάξει τη ρύθμιση των 100 δόσεων, δε θα έχουν τη δυνατότητα ούτε μίας ημέρας καθυστέρησης στις πληρωμές των νέων φορολογικών υποχρεώσεων ,όπως η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ, καθώς σε αυτήν την περίπτωση θα χάσουν αυτομάτως τη ρύθμιση και το οφειλόμενο ποσό θα απαιτηθεί άμεσα.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου