ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε καλό κλίμα οι συναντήσεις Τσακαλώτου στην Ουάσιγκτον

Σε καλό κλίμα οι συναντήσεις Τσακαλώτου στην Ουάσιγκτον

Σε καλό κλίμα έγιναν οι συναντήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου με Ευρωπαίους αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.

Αρχικά ο κ. Τσακαλώτος συναντήθηκε με το Γάλλο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, αργότερα με το τον πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο, ακολούθησε συνάντηση με το Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λε Μέρ και συνάντηση με τον διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

«Οι συναντήσεις έγιναν σε καλό κλίμα», ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς να αναφερθούν διεξοδικά στο περιεχόμενο των συναντήσεων.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης διεξάγει και αυτός συζητήσεις με ξένους αξιωματούχους επί πτυχών του ελληνικού προγράμματος.

Εξάλλου, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές το Washington Group ολοκληρώθηκε (συγκλήθηκε νωρίτερα του αναμενομένου) και συνολικά διήρκησε 45 λεπτά.

Πληροφορίες από ελληνικές πηγές αναφέρουν πως η κυβέρνηση θα πληροφορηθεί εντός της ημέρας το περιεχόμενο των προτάσεων του Washinghton Group για το ελληνικό χρέος. Ευρωπαϊκές, δε, πηγές ανέφεραν πως οι σχετικές προτάσεις θα παρουσιαστούν στο άτυπο Eurogroup της Σόφιας χωρίς ωστόσο να υπάρξουν εκεί τελικές αποφάσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr