Μεταφέρεται σε άλλη φυλακή ο 19χρονος Αλβανός - Έρευνα για το ξυλοδαρμό του

Σε άλλη φυλακή μεταφέρεται ο 19χρονος αλβανικής…

Κοινωνικό μέρισμα 2018, συντάξεις και επιδόματα: Ποιοι και πότε θα πάρουν χρήματα

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής για Κοινωνικό μέρισμα…

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τη δολοφονία της φοιτήτριας: Το μαχαίρι, η βότκα και τα άλλα κορίτσια

Δεν έχει τέλος η φρίκη - Συνεχίζουν…

Καιρός: Θα χιονίσει σήμερα και στα ορεινά της Αττικής. Η ανάλυση του Τάσου Αρνιακού (video)

Καιρός: Ολες οι λεπτομέρειες για τη ραγδαία επιδείνωση…

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Ποιοι θα πληρωθούν στις 14 Δεκεμβρίου

Περίπου 1.300.000 αιτήσεις εχουν υποβληθεί έως τώρα…

Ερντογάν και Τουρκία «βουλιάζουν» παράλληλα

Ερντογάν και Τουρκία «βουλιάζουν» παράλληλα
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ως «κουρασμένο οδηγό» που οδηγεί το «λεωφορείο» της τουρκικής οικονομίας στα βράχια,χαρακτηρίζει τον Ερντογάν η πολιτική του αντίπαλος στις προσεχείς εκλογές, Meral Aksener. Η παρομοίωση αυτή μπορεί κάλλιστα να αποτυπώσει και την πραγματική αντιμετώπιση που δέχεται η τουρκική οικονομία από τους επενδυτές.

Είναι γεγονός, ότι οι πιέσεις στην τουρκική λίρα και στα ομόλογα της χώρας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες που ο Ερντογάν εξαπέλυσε επίθεση προς την κεντρική τράπεζα της χώρας και τόνισε ότι αν επανεκλεγεί θα τη θέσει υπό τον απόλυτο έλεγχό του.

Αυτές οι κινήσεις απόλυτου συγκεντρωτισμού τις οποίες επιχειρεί για την οικονομία ο Ερντογάν, κάνουν έξω φρενών τους διεθνείς επενδυτές οι οποίοι μαζεύουν το χαλί που οι ίδιοι έστρωσαν τα τελευταία χρόνια στην τουρκική οικονομία.

Η ραγδαία επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών, μεταφράζεται και σε πιστωτική ασφυξία και σε μείωση του επιπέδου ζωής καθώς ήδη το κόστος διαβίωσης έχει αυξηθεί δραματικά ενώ η ανεργία έχει εκτοξευτεί στα ύψη. Είναι προφανές, ότι το σφίξιμο της θηλιάς από τις αγορές στοχεύει και στην εξαγρίωση του Τούρκων πολιτών, με το στόχο να τους οδηγήσει σε ξεσηκωμό εναντίον του Σουλτάνου.

Έργο το οποίο έχουμε δει να παίζεται πολλές φορές τα τελευταία 8 χρόνια και πάντα οδήγησε σε μεγάλη αιματοχυσία και σε πολιτική αλλαγή. Ο χρόνος για τις εκλογές
πλησιάζει και η δυναμική του Ερντογάν μειώνεται μέρα με τη μέρα. Αν ο Ερντογάν καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα έχει την αυτοδυναμία και την κυριαρχία των προηγούμενων ετών και η αντίδρασή του θα μπορούσε να είναι ακραία και επικίνδυνη.

Για το λόγο αυτό, εκτιμούμε ότι η Τουρκία εισέρχεται σε μια μακρά περίοδο ταραχών, αστάθειας πολιτικής και κοινωνικής και ασφυκτικών οικονομικών πιέσεων.

Ήδη, μεγάλες επενδύσεις έχουν ακυρωθεί, πολλά projects έχουν σταματήσει και οι ξένοι επενδυτές έχουν αποσύρει τα κεφάλαιά τους.
Μάλιστα, με τα capital controls να είναι ένα ορατό φαινόμενο για τις τουρκικές τράπεζες, πιέσεις υπάρχουν και από τις τεράστιες εκροές κεφαλαίων από Τούρκους πολίτες.

PHOTO GALLERY