Τσακαλώτος: Είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις

Newsbomb

Τσακαλώτος: Είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις

Την εκτίμηση πως δεν θα περικοπούν οι συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2019 εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, χαρακτηρίζοντας τεχνικό το θέμα της παρουσίασης δύο σεναρίων στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2019.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις. «Έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να μην κοπούν οι συντάξεις. Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις. Διπλωματικά το λέμε συγκρατημένα αισιόδοξος», είπε.

Ερωτηθείς για το εάν το μέτρο της περικοπής της προσωπικής διαφοράς θα καταργηθεί, είπε πως αυτό επιβλήθηκε από το ΔΝΤ, αλλά πλέον δεν χρειάζεται να εφαρμοστεί. Ο ίδιος σημείωσε ακόμη πως τα δύο σενάρια στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2019, ήτοι το ένα που προβλέπει περικοπές συντάξεων και το άλλο που δεν προβλέπει, είναι τεχνικό ζήτημα. «Το σενάριο βάσης είναι το μέτρο σύγκρισης σε σχέση με όσα θέλουμε να κάνουμε», είπε.

«Δεν χρειάζεται ο κόσμος να ανησυχεί, μέρα με την ημέρα πείθουμε ολοένα και περισσότερους, δεν είναι εύκολο να μας πουν να κόψουμε συντάξεις, δεν είναι λογικό από την ώρα που έχουμε πλεόνασμα 3,5% και δημοσιονομικό χώρο. Νομίζω ότι θα επικρατήσει η λογική», είπε ο υπουργός.

Αναφορικά με τη στάση του ΔΝΤ εκτίμησε πως το Ταμείο δεν θα επικροτήσει, ωστόσο ανέφερε πως «η Ελλάδα έχει πλέον αλλάξει σελίδα»

Ερωτηθείς τέλος για το εάν η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές εάν δεν περικοπούν οι συντάξεις, απάντησε μάλλον αρνητικά. «Έχουμε μεγάλη υπομονή ξέρουμε ότι ο χρόνος είναι μαζί μας. Γιατί να πάμε γρήγορα εμείς σε εκλογές, ο χρόνος είναι με το μέρος μας, άλλοι έχουν πρόβλημα», ανέφερε..

Τέλος, για τα αντίμετρα είπε πως μέρος τους θα εφαρμοστεί το 2019, άλλα το 2020 και κάποιο άλλο σε ύστερο χρόνο.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved