Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε και πόσα θα πάρουν

Newsroom Newsroom

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε και πόσα θα πάρουν

Τα αναδρομικά τους περιμένουν 119.773 απόστρατοι και άλλοι συνταξιούχοι ειδικών μισθολογίων, των οποίων η σύνταξη ήταν εξαρτημένη από τον μισθό των αντίστοιχων εν ενεργεία υπαλλήλων. Εκτός από τα πρώην στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων, στο Ταμείο πάνε συνταξιούχοι καθηγητές ΑΕΙ- ΤΕΙ, γιατροί ΕΣΥ, ερευνητές, διπλωμάτες, μουσικοί, κ.α.

Ο σχεδιασμός των αρμοδίων υπηρεσιών προβλέπει να καταβληθούν- εκτός απροόπτου- τα αναδρομικά στους συνταξιούχους στις 21 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία καταβάλλεται και η σύνταξη Ιανουαρίου 2019.

Σύμφωνα με το «Έθνος» το συνολικό καταβλητέο ποσό προ φόρου φτάνει τα 244,82 εκατ. ευρώ και θα καταβληθεί εφάπαξ. Οι περισσότεροι δικαιούχοι, δηλ. οι 103.116 είναι ένστολοι απόστρατοι είτε των Ενόπλων Δυνάμεων είτε των Σωμάτων Ασφαλείας. Το καταβλητέο ποσό προ φόρου που αντιστοιχεί στους συνταξιούχους των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛ.ΑΣ, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού φτάνει τα 191,63 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει πως το μέσο ποσό αναδρομικών διαμορφώνεται για τους απόστρατους στα 1.858 ευρώ, ενώ το ατομικό ποσό για τον καθένα κυμαίνεται ανάλογα με τον βαθμό, το Σώμα κλπ.

Η επόμενη μεγαλύτερη πληθυσμιακή ομάδα είναι οι συνταξιούχοι γιατροί του ΕΣΥ, που φτάνουν τους 6.081. Το καταβλητέο προ φόρου ποσό για το ιατρικό προσωπικό ξεπερνά τα 21,7 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα το μέσο ποσό αναδρομικών να διαμορφώνεται στα 3.571 ευρώ. Ακολουθούν οι καθηγητές ΔΕΠ- ΑΕΙ οι οποίοι είναι 4.619 και θα "δουν" αναδρομικά συνολικού ύψους 13,16 εκατ. ευρώ (μέσο ποσό 2.850 ευρώ).

Οι δικαστικοί ανέρχονται σε 2.313 και το μέσο καταβλητέο ποσό προ φόρου ανέρχεται στα 4.991 ευρώ, οι ερευνητές σε 175 σε αριθμό με το μέσο καταβλητέο ποσό προ φόρου στα 2.584 ευρώ, οι διπλωμάτες σε 394 με μέσο καταβλητέο ποσό τα 2.527 ευρώ κ.α.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» Καμμένου: Παραιτούμαι! Πιο κοντά από ποτέ οι εκλογές

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε και πόσα θα πάρουν
01
Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε και πόσα θα πάρουν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved