ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξισωτική αποζημίωση 2019: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Εξισωτική αποζημίωση 2019: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Eurokinissi

240 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2019 – Έως τις 18/6 οι αιτήσεις

Στα 240 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός για την εξισωτική αποζημίωση του έτους 2019 όπως αναφέρει απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.

Αναλυτικότερα, στις ορεινές περιοχές ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ, στις περιοχές με τη νέα και παλιά οριοθέτηση σε 80 εκατ. ευρώ και στις περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα, μετά τη νέα οριοθέτηση, ο προϋπολογισμός αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ.

Σε όλες τις κατηγορίες των περιοχών το ύψος της ενίσχυσης εξαρτάται από την έκταση της εκμετάλλευσης, το οποίο μετά τα 200 στρέμματα (20 εκτάρια) μειώνεται προοδευτικά ως ακολούθως:

  • Για τμήμα της έκτασης της εκμετάλλευσης έως και 200 στρέμμα (20 εκτάρια): Χορηγείται το 100% της ενίσχυσης.
  • Για τμήμα της έκτασης της εκμετάλλευσης 200-250 στρέμματα (20-25 εκτάρια): Χορηγείται το 80% της ενίσχυσης.
  • Για τμήμα της έκτασης της εκμετάλλευσης 250-300 στρέμματα (25-30 εκτάρια): Χορηγείται το 50% της ενίσχυσης.
  • Για το τμήμα της έκτασης της εκμετάλλευσης πέραν των 300 στρεμμάτων δεν χορηγείται ενίσχυση. Θα ενισχύεται η έκταση μόνο μέχρι τα 300 στρέμματα (30 εκτάρια), ως ανωτέρω.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις του για την εξισωτική αποζημίωση στα κατά τόπους Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων (ΚΥΔ), μέχρι την Τρίτη, 18 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «εκτός από τους δικαιούχους που έχουν γεωργικές εκμεταλλεύσεις μέσα στο νέο χάρτη των μειονεκτικών περιοχών, με μειωμένη κατά 20% ενίσχυση θα πληρωθούν και όσοι είχαν γεωργικές εκμεταλλεύσεις στις μειονεκτικές περιοχές του παλαιού χάρτη και πλέον έχουν τεθεί εκτός των νέων μειονεκτικών περιοχών».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Πιο ακριβές οι αναλήψεις στα ΑΤΜ - Δείτε πόσο και από πότε

Από πότε θα ισχύσει η μείωση του ΦΠΑ - Πού και πόσο μειώνεται

Σχετικές ειδήσεις