ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Καύσωνας στην Ελλάδα: Συστάσεις για την προστασία των αστέγων

Καύσωνας
In Τime

Έγγραφο προς όλους τους δήμους της επικράτειας, προκειμένου να αποτραπεί η έκθεση αστέγων σε κίνδυνο εξαιτίας του επερχόμενου καύσωνα, απέστειλε η γενική γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, που υπάγεται στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ζητήθηκε να οριστούν από τον εκάστοτε δήμο οι κλιματιζόμενοι χώροι, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι για διημέρευση, και προσβάσιμοι τουλάχιστον από τις 10:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ. κατά τις ημέρες με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να ληφθεί για την ενημέρωση των ως άνω πολιτών, καθώς και για την τήρηση των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην πλατφόρμα του ΕΟΔΥ https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/.

Επίσης, συστήνεται να εξεταστεί η δυνατότητα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΔΥ, διεξαγωγής rapid tests, πριν από την είσοδο στους οριζόμενους χώρους.

Για τους αστέγους που διαβιούν σε εξωτερικούς χώρους και δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση της παραπάνω υπηρεσίας, συστήνεται επιπλέον η ενημέρωσή τους για τις οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα, όπως αυτές έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας www.civilprotection.gr και η διανομή φιαλών νερού και ειδών πρώτης ανάγκης.

Επισημάνθηκε επίσης, η ανάγκη για συνεργασία των δήμων με άλλες υπηρεσίες και με φορείς της κοινωνίας των πολιτών, και ιδίως για την ενεργοποίηση εθελοντών, με στόχο τη δημιουργία ενός σταθερού δικτύου παροχής υπηρεσιών έκτακτης παρέμβασης σε ευπαθείς ομάδες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Ο πιλότος ζήτησε να μην προφυλακιστεί και να του επιβληθούν όροι - Τι είπε στο υπόμνημά του