ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανάσα για εργολάβους και προμηθευτές

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανάσα για εργολάβους και προμηθευτές

Άλλαξε το κλίμα στην Περιφέρεια Ηπείρου, με αντίκτυπο και στην τοπική οικονομία, μετά την εκταμίευση του ποσού των 13,124 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τις τελευταίες ημέρες του 2012, ποσό που δεν είχε δοθεί μέσω των ΚΑΠ όπως προβλεπόταν.

Δέσμευση του Περιφερειάρχη είναι ότι όλες οι οφειλές της Περιφέρειας προς τους συναλλασσόμενους μαζί της θα εξοφληθούν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ενώ αναμένεται να υπάρξει και η καταβολή ενός ακόμη μεγαλύτερου ποσού για την αποπληρωμή έργων, που οφείλει η πολιτεία.

«Ήταν μια δικαίωση του αγώνα που κάναμε όλοι οι Περιφερειάρχες και πείσαμε την Κεντρική εξουσία, ότι αν δεν μας καταβαλλόταν τα χρήματα αυτά από την πρώτη του έτους δεν θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε», τόνισε ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του, και αναφέρθηκε στην διανομή των 13 εκ. ευρώ, στις 4 Περιφερειακές Ενότητες.

Από 2,3 εκ ευρώ περίπου θα λάβουν οι Θεσπρωτία και Άρτα, 3,2 εκ ευρώ η Πρέβεζα και πάνω από 5 εκ ευρώ θα χρησιμοποιηθούν από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και για εργασίες που αφορούν ολόκληρη την Ήπειρο, όπως η συντήρηση του οδικού δικτύου.

Την αλλαγή του κλίματος, και ως προς τις υποχρεώσεις στην εκτέλεση των έργων, αλλά και στον προγραμματισμό που θα γίνει από εδώ και πέρα, είτε μέσω του ΕΣΠΑ (στο οποίο η Περιφέρεια Ηπείρου είναι πρωτοπόρος), είτε μέσω άλλων πόρων, σημείωσε ο κ Καχριμάνης.

ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ