ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Φόβος για «μπλακ άουτ» στα έσοδα Δήμων

Φόβος για «μπλακ άουτ» στα έσοδα Δήμων

Η τελευταία ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για τις συνεχώς – το τελευταίο διάστημα- μειούμενες εισπράξεις από την εκκαθάριση τελών καθαριότητας, φωτισμού και ΤΑΠ από τη ΔΕΗ αποδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην εξόφληση των λογαριασμών τους προς την εταιρεία.

Η ανεργία και οι φόροι έχουν γονατίσει πλέον το εισόδημα του μέσου καταναλωτή, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να φοβάται για κατάρρευση των εσόδων της. Μόνο τους τελευταίους μήνες δεκάδες είναι οι πολίτες από την περιοχή της Καλαμάτας που έχουν κάνει αίτηση να ενταχθούν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο.

Άλλος λόγος σύμφωνα με το Θάρρος,που ταράσσει τον ύπνο των στελεχών της είναι ότι το χαράτσι των ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) πρόκειται να παραμείνει συνδεδεμένο με το λογαριασμό ρεύματος για ακόμα ένα χρόνο. Η δεινή οικονομική κατάσταση των καταναλωτών αποτελεί, όμως, και ένα προειδοποιητικό καμπανάκι για τα έσοδα του Δήμου Καλαμάτας. Κι αυτό, γιατί ενώ προϋπολογίζει ότι θα εισπράξει κάποια χρήματα στο ταμείο του από τα συγκεκριμένα τέλη, αυτά εμφανίζονται πολύ χαμηλότερα στην πραγματικότητα. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί από μόνη της μια οικονομική τρύπα, η οποία θα πρέπει να καλυφθεί από άλλους πόρους. Με δεδομένο, όμως, ότι όλες οι επιχορηγήσεις από την κεντρική εξουσία είναι κατά πολύ μειωμένες, ο μοναδικός δρόμος για το Δήμο Καλαμάτας είναι να προχωρήσει σε εντατικοποίηση των ελέγχων για την είσπραξη οφειλομένων από τους δημότες.

ΠΗΓΗ ΡΑΔΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ