ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έκτακτη σύσκεψη φορέων σε Ρόδο και Σύρο για το ΦΠΑ

Έκτακτη σύσκεψη φορέων σε Ρόδο και Σύρο για το ΦΠΑ

Η διαφαινόμενη αύξηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά του Αιγαίου, την οποία προωθεί η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τις νέες «θυσίες» που απαιτεί η τρόικα σήμανε συναγερμό στο Νότιο Αιγαίο.

Πιο συγκεκριμένα, τόσο στην Ρόδο όσο και στην Σύρο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (30/11) έκτακτη σύσκεψη με τους θεσμικούς φορείς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ενδεχόμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και με σκοπό την έκδοση ψηφίσματος.

Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο έγινε υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη και συμμετείχαν σε αυτή ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γιώργος Μαραγκός, καθώς επίσης και οι πρόεδροι φορέων, συλλόγων και εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, εκπρόσωπος των ΚΤΕΛ, εκπρόσωπος των σωματείων Ταξί, ο πρόεδρος Ενοικιαζομένων Δωματίων Κυκλάδων, ο πρόεδρος των Οικοδόμων, εκπρόσωπος των Μελετητών και Μηχανικών, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Δωματείων Κυκλάδων και ο πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων. Στην συνάντηση βρέθηκε και Δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Σύρου Παύλος Χρυσαφίδης, αναφέρει το cyclades24.gr.

Να σημειωθεί ότι συνοδοιπόροι σε αυτή την προσπάθεια είναι και η Εκκλησία με το Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β' και τον Επίσκοπο των Καθολικών κ. Πέτρο Στεφάνου να στηρίζουν αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας.